(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
au84st_dec92ber. Puasa Day 18 - Bomboloni Nutella .
.
Bahan2/Ingredients:
🌕1 cawan sus

Puasa Day 18 - Bomboloni Nutella . . Bahan2/Ingredients: 🌕1 cawan susu segar suam (1 cup warm fresh milk) 🌕1 sudu gula (1 tbsp sugar) 🌕1 sudu yeast (1 tbsp yeast) 🌕5 cawan tepung gandum (5 cups wheat flour) 🌕1/4 cawan gula (1/4 cup sugar) 🌕2 biji telur (2 eggs) 🌕2 sudu mentega dicairkan (2 tbsp butter - melted) 🌕1 sudu kecil esen vanila (1 tsp vanilla essence) 🌕Nutella 🌕Icing sugar . . . . No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. . #food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #puasa #ramadan #iftar #menuberbuka #bomboloni #bombolone #nutella

Share 1 0
mazhassan_homebaked. Posted @withrepost • @khairulaming Puasa Day 18 - Bomboloni Nutella .

Posted @withrepost@khairulaming Puasa Day 18 - Bomboloni Nutella . . Bahan2/Ingredients: 🌕1 cawan susu segar suam (1 cup warm fresh milk) 🌕1 sudu gula (1 tbsp sugar) 🌕1 sudu yeast (1 tbsp yeast) 🌕5 cawan tepung gandum (5 cups wheat flour) 🌕1/4 cawan gula (1/4 cup sugar) 🌕2 biji telur (2 eggs) 🌕2 sudu mentega dicairkan (2 tbsp butter - melted) 🌕1 sudu kecil esen vanila (1 tsp vanilla essence) 🌕Nutella 🌕Icing sugar . . . . No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. . #food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #puasa #ramadan #iftar #menuberbuka #bomboloni #bombolone #nutella

Share 2 0

#Repost @mr_arrogant84 with @make_repost ・・・ Haa!! Korang puasa ke idok? Kalau puasa tp masih lagi belum ada perancangan utk iftar bersama keluarga & sahabat handai, Abam sarankan korang pergilah berbuka puasa di Royale Chulan KL. Thorbaek!!! 😻 . Royale Chulan KL mmg sgt famous dgn Ramadan buffet! Tahun ini dengan bertemakan "Citarasa Nusantara Ramadan Buffet” mampu membuatkan adrenalin korang ke tahap meleleh berjurai2! Sgt2 sedap 🤤! Lebih 100 dishes yg ada utk korang santap nnt. Antaranya Signature Royale Bubur Lambuk, Nasi Lemak Viral, Shell Out, Kambing Golek, Bee Hoon Sup Utara Mai, Lontong Samudera, Cendol Durian & banyak lagi! There are also plenty of live cooking stations where popular dishes are prepared fresh before your eyes 👀! Hebatkan 😽 Pricing : Adult - RM150 nett Senior Citizen - RM100 nett Children (6-12 years old) - RM75 nett 📍Address – 5, Jalan Conlay, Kuala Lumpur 50450 . P/s: For more details about the menu, please swipe left & also kindly refer my highlights (Royale Chulan KL). 🥰 . . . #royalechulankualalumpur #citarasanusantara #localfood #JJCM #bukapuasa2019 #iftar2019 #foodporn #foodnetwork #buffet #buffetramadhan #buffetramadhan2019 #promosi #promotion #makan #puasa #foodgasm #foodie #foodphotography #foody #foodfetish #seleranusantara #selerakampung #westernfood

Share 0 1
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

#Repost @mr_arrogant84 with @make_repost ・・・ Haa!! Korang puasa ke idok? Kalau puasa tp masih lagi belum ada perancangan utk iftar bersama keluarga & sahabat handai, Abam sarankan korang pergilah berbuka puasa di Royale Chulan KL. Thorbaek!!! 😻 . Royale Chulan KL mmg sgt famous dgn Ramadan buffet! Tahun ini dengan bertemakan "Citarasa Nusantara Ramadan Buffet” mampu membuatkan adrenalin korang ke tahap meleleh berjurai2! Sgt2 sedap 🤤! Lebih 100 dishes yg ada utk korang santap nnt. Antaranya Signature Royale Bubur Lambuk, Nasi Lemak Viral, Shell Out, Kambing Golek, Bee Hoon Sup Utara Mai, Lontong Samudera, Cendol Durian & banyak lagi! There are also plenty of live cooking stations where popular dishes are prepared fresh before your eyes 👀! Hebatkan 😽 Pricing : Adult - RM150 nett Senior Citizen - RM100 nett Children (6-12 years old) - RM75 nett 📍Address – 5, Jalan Conlay, Kuala Lumpur 50450 . P/s: For more details about the menu, please swipe left & also kindly refer my highlights (Royale Chulan KL). 🥰 . . . #royalechulankualalumpur #citarasanusantara #localfood #JJCM #bukapuasa2019 #iftar2019 #foodporn #foodnetwork #buffet #buffetramadhan #buffetramadhan2019 #promosi #promotion #makan #puasa #foodgasm #foodie #foodphotography #foody #foodfetish #seleranusantara #selerakampung #westernfood

Share 3 0
lovekuliner.id. Makan nikmat dgn ayam goreng plus tahu tempe dicocol dgn sambal ijo ma

Makan nikmat dgn ayam goreng plus tahu tempe dicocol dgn sambal ijo mantul 😍 Mari makan guys. . . Credit ; @hendijajan #AyamGoreng #HendiJAJAN #makan #MakanMalam #foodporn #tahu #tahutempe #tempe #sambal #foods #ayamgoreng #tahugoreng #tempegoreng

Share 6 0
silviasalim. ⚫️

⚫️

Share 4 1
e_v80_. Spicy noodle 🍜 with veggies and meat 🥩 #eat #food #lunch #spicynoodl
Share 3 2
ciemei_foodstories. .
Disela-sela sibuk siapin pesanan BakCang Premium, masih sempat-sempa

. Disela-sela sibuk siapin pesanan BakCang Premium, masih sempat-sempatnya memenuhi pesanan customer yang ngorder BakPao Panggang Premium khas @ciemei_foodstories . STOCK TERBATAS. . BURUAANNNNN.... . Rasa yang ngak usah disangsikan lagi, hasil racikan resep spesial dengan bahan pilihan dan TENTU nya dengan HARGA TERJANGKAU. . Pantau terus IG kami ya... . Segera hubungi WhatsApp : 0811.65.7916 & 0811.64.1186 . #ciemei_foodstories #bakcang #chickenpie #bakcangmedan #makananenak #oleholeh #khasmedan #medan #kuliner #kulinermedaninstagram #khasindonesia #masakanrumah #makanmana #makananmedan #kulinermedan #ayomakan #bakpao #bakpaopanggang #chasiopao #enak #makan #makanenak #oleholehkhasmedan

Share 4 0
hidupsehatcenter. Bagi orang sehat, ribuan kesenangan mungkin tak lagi membahagiakan. Ta

Bagi orang sehat, ribuan kesenangan mungkin tak lagi membahagiakan. Tapi bagi orang sakit satu menit tanpa merasakan sakit adalah sebuah kebahagiaan yang besar ~ Ahli Hikmah ~ ________________________________________________ Follow : @hidupsehatcenter ________________________________________________ Follow : @hidupsehatcenter ________________________________________________ #hidupsehatcenter . . 🌷🌷Sob, bantu share informasi ini agar semua bisa menjaga kesehatan 💪 . . Jangan lupa Follow, Share dan Like tiap Postingan Akun ini ya !! 😊😄

Share 2 1

🛵OPEN ORDER FOR IFTAR DELIVERY 4-7PM🛵 . ❌23 MAY 2019❌ ✅24 MAY 2019✅ ✅25 MAY 2019✅ ✅26 MAY 2019✅ . 🔥TAUHU BEGEDIL SAMBAL KICAP JOHO🔥by @whattomakan.official . Price list: ✅MINI BOX - 10pcs/RM10 ✅LARGE BOX - 20pcs/RM18 ✅FROZEN BOX - 20pcs/RM17 & 40pcs/RM33 . Specially in Ramadhan, we brought to you RAMADHAN COMBO: ✅COMBO A - 30pcs/RM26 ✅COMBO B - 60pcs/RM50 . 📲Whatsapp 0166623211 to order 🚘Same day delivery-last order at 1PM while stock lasts . #fooddeliverykl #klfood #fooddelivery #tauhubegedil #klcc #fooddeliverysetapak #fooddeliverygombak #fooddeliverymalaysia #malaysia #kualalumpur #malaysianfood #food #selangor #kl #sayajual #tauhubegedildaging #tauhubergedilkl #tauhubergedilsedap #sayamasak #makan #thankyounext #berbuka #berbukapuasa #iftar #bazar #bazarpaknil #ramadan #ramadan2019 #quotes #quoteoftheday

Share 1 1

🔘

Share 5 2
igtv.crew. •••
Macaroni & Cheese 🧀
.
Bahan2/Ingredients:.
.
🌕1.5 cawan macaroni

••• Macaroni & Cheese 🧀 . Bahan2/Ingredients:. . 🌕1.5 cawan macaroni (1.5 cups macaroni) 🌕2 cawan susu segar (2 cups fresh milk) 🌕1 cawan air (1 cup water) 🌕7 keping cheddar cheese (7 slices cheddar cheese) 🌕Chilli flakes (not recommended) 🌕Garam (salt) 🌕Mentega (Butter) 🌕Serbuk roti (bread crumbs) . ⁣ Suka masak @rasa.antarabangsa⁣⁣ Suka resipi @resipikampung ⁣⁣ Tempah kek @mysabrinabakery ⁣⁣ Suka travel @mytravelmurah⁣⁣ Kredit khairulaming⁣⁣ ⁣ #Likeforlikes⁣⁣ #Bazaarpaknil⁣⁣ #Bzarpaknil⁣⁣ #Instashopmalaysia⁣⁣ #Sayajual⁣⁣ #Sayajualmurah⁣⁣ #Visitmyig⁣⁣ #Sayajualonline ⁣⁣ #Igshopmalaysia⁣⁣ #Igersmalaysia⁣⁣ #Resepi⁣⁣ #Resepimudah⁣⁣ #Resepisedap⁣⁣ #Masak⁣⁣ #Jjcm⁣⁣ #Jommakan⁣⁣ #Resepikek⁣⁣ #Keksedap⁣⁣ #Makan⁣⁣ #Neelofa⁣⁣ #Fattzura⁣⁣ #Ctdk⁣⁣ #Janganbencicintaku⁣⁣ #Dramamonalisa⁣⁣ #Malaysian⁣⁣ #Malaysia⁣⁣ #Masaksendiri⁣⁣ #Likeforfollow⁣⁣ #Folow4like⁣⁣ #Likers

Share 5 2
kokohpetok.jkt. Bingung mau makan apa siang ini atau cari makanan untuk berbuka puasa!

Bingung mau makan apa siang ini atau cari makanan untuk berbuka puasa! Sekarang menu kami tersedia di Go-Food ● Now available on Go-Food ! Go-Food id : Kokoh Petok Try Our Crispy Chicken ! 😊😋 ● ● Yang tinggal di jl. Gajah Mada & sekitarnya bisa pesan #makanan #makanankekinian #makananjakarta #kuliner #kulinerjakarta #jktfoodbang #jktfood #cemilan #ayamcrispy #kulinerenak #makan #makananindonesia #ayamgoreng #foodies #jktfoodhunting #jktfood #jktfoodies #jajan #jajanjakarta

Share 5 2

Pelangi Seafood cabang Johar Dan Kelapa Gading ikut menjadi bagian dalam acara Buka Puasa Bersama dirumah CaWaPres terpilih Prof.Dr.KH.Ma'ruf Amin Terima Kasih atas kepercayaan dari beliau kepada Team Panitia sehingga Pelangi Seafood bisa menyajikan beragam menu untuk berbuka bagi saudara saudari yang menjalankan ibadah puasa. #nyaman #bukber #puasa #cawapres #haji #pelangi #seafood #kelapagading #johar #dimsum #soto #halal #makasar #jkt #kuliner #makan #minum #khasmakasar #pelangiseafood #indonesia Harga Tenda Kualitas Resto

Share 7 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
resep_delya. Bomboloni Nutella .
.
Bahan2/Ingredients:
🌕1 cawan susu segar suam (1

Bomboloni Nutella . . Bahan2/Ingredients: 🌕1 cawan susu segar suam (1 cup warm fresh milk) 🌕1 sudu gula (1 tbsp sugar) 🌕1 sudu yeast (1 tbsp yeast) 🌕5 cawan tepung gandum (5 cups wheat flour) 🌕1/4 cawan gula (1/4 cup sugar) 🌕2 biji telur (2 eggs) 🌕2 sudu mentega dicairkan (2 tbsp butter - melted) 🌕1 sudu kecil esen vanila (1 tsp vanilla essence) 🌕Nutella 🌕Icing sugar . . . . No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. . #food #foodie #minum #juice #resepmalaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #puasa #ramadan #iftar #menuberbuka #bomboloni #bombolone #nutella #masak #masakan #masakmasak #masakanmama #sukamasak

Share 10 0
silviasalim. Lunch ideas 🍽

Lunch ideas 🍽

Share 6 2
payudara_indonesia.id. Punya payudara besar dan kencang hanya 1-2 minggu, gmn sih caranya? @p

Punya payudara besar dan kencang hanya 1-2 minggu, gmn sih caranya? @payudara_indonesia.id ada jawabannya - Kenapa sih harus memilih kami dan bukan yang lain? Karena kami memiliki beberapa keunggulan sebagai berikut . Keunggulan : - Terbuat dari bahan Herbal Alami kaya akan Protein dan Multivitamin - Dapat digunakan untuk wanita hamil & saat menyusui sejak usia 12thn - 55thn - Terbukti dapat mengencangkan dan membesarkan Payudara dlm 1-2minggu pemakaian . Rekomendasi para Artis dan Selebgram Indonesia . Info & Pemesanan 📱WA : 087722805087 Fast Response pada Bio Instagram . . #latepost #kucing #Makan nie #latepost #kucing #cat #cats #kucinglucu #kucingimut #kucinggendut #kucinganggora #kucingmesir #kucingpersia #kucingcomel #sukakucing #sukakucing_ #kucingsehat #kucingindonesia #kucingjakarta #kucingmalaysia #catlovers #lovecat #funnycats #catsofinstagram #viral #kucingviral #sukameow

Share 8 0
dailyfood.indo. Siapaa nihh yang suka pencake.. nih mimin punya resep Pancake banana,

Siapaa nihh yang suka pencake.. nih mimin punya resep Pancake banana, yukk di tonton dan cek resepnya . INGREDIENTS:⠀ 1. Banana 1 2. Eggs 2 3. Cinnamon ¼ tsp . By : @buzzfeedtasty⠀ . #dailyfoodindo #foodie #foods #food #foodporn #foodstagram #foodies #sodelicious #healthyrecipes #cooking #cookingvideo #cookingram #easyfood #easymeals #easymealprep #easyfoodprep #makan #brownis #kulinerindonesia #jajananindonesia #makananjakarta #kuliner #cemilan #viral #dip #delicious #recipevideo #suarabaya #sby #jkt

Share 9 0
padangsonwheels. Singgah Foodtruck di Bukit Jelutong or Restoran di Sek 13 shah Alam. K

Singgah Foodtruck di Bukit Jelutong or Restoran di Sek 13 shah Alam. Kalau tak sempat, boleh food panda or tapaw melalui grab car. ☺️ PUASA OPERATION HOURS Restoran 3pm-9pm Sek 13 Shah Alam. Sebelah msu lama. Book meja di talian 019-3252225 Foodtruck 3pm-7pm Di tepi Restoran mak Uda, Bukit Jelutong Dekat Mydin dan Klinik Menara (New location) Food Panda sekitar Shah Alam 4pm - 9pm Grab Car delivery di sekitar Lembah Klang. Tempah di 011-19978815, bayar online utk makanan, makanan di hantar melalui grab car & anda bayar service grab car secara langsung kpd pemandu. #makan #tapaw #jommakan #jjcm #iftar #ramadhan #ramadhan2019 #makannasi #nasipadang #foodtruckmalaysia #syawal2018 #jjcmtv3

Share 11 1

Ippudo @ Gardens Sweet Corn 9/10 : Crunchy tempura style sweet corn topped with our home-made mayonnaise and unagi sauce Shiromaru Tamago Ramen 9/10 🍜 🍜 🍜 #ramen #noodle #ramyeon #pork #porkramen #onsen #tempura #fritters #shiromaru #tamago #kleats #klfoodie #eatdrinkkl #eatnowkl #klfoodies #food #foods #instafood #foodporn #foodgasm #foodie #foodnetwork #yummy #foodlover #delicious #makan #eat #hungry #japanesefood #malaysianfoodie

Share 14 1
kuali_haluu. Hakak nak share my feberet masak daging chinese style pulak harini.
Re

Hakak nak share my feberet masak daging chinese style pulak harini. Resepi ni first time hakak share 3 tahun lepas kat main IG hakak @through_helenaeyes Hundreds of compliments! Sampai ada yang buat sebagai menu utama kat kedai diorang! Alhamdulillah. Sangat sesuai untuk menu sahur, mudah dan sedap 😊 Jom terai! MONGOLIAN BEEF 400 gr daging batang pinang, hiris nipis 3 bawang putih, hiris nipis 1 inch halia, ketuk daun bawang Bahan Perap: 1 sdm tepung jagung 2 sdm kicap cair 1 sdt baking soda Bahan Sos: 2 sudu makan sos tiram 2 sudu makan kicap cair 2 sdm kicap manis 1 sdm minyak bijan lada hitam Perap daging dengan bahan perap selama semalaman. Panaskan sedikit minyak, tumis bawang putih dan halia hingga wangi. Masukkan perapan daging tadi, kacau sehingga berubah warna. Masukkan bahan sos. Kacau hingga daging lembut, taburkan hirisan daun bawang. Nak lagi kick hidangkan dengan nasi panas dan cili padi potong. Nota: 1. Potong daging semasa masih separuh beku untuk mendapatkan hirisan yang nipis. 2. Semakin lama perap daging, semakin lembut tekstur daging. Sebaiknya perap semalaman. 3. Tak perlu tambah garam, dah cukup rasa masinnya. 4. Gunakan kuali non-stick, supaya daging dan sos masak sekata dan tak cepat hangus. Hakak menggunakan Gastreaux Pan dan sudip silikon dari @mybazaaruk

Share 96 4
alexanderdevi7. #Repost grahamitraasri: .
⭐⭐⭐⭐⭐
.
promo cash lunak untuk pembelian rum

#Repost grahamitraasri: . ⭐⭐⭐⭐⭐ . promo cash lunak untuk pembelian rumah secara syariah . dp 0% dan cicilan 0% untuk semua type di perum graha mitra asri . proses mudah tanpa bank . info lebih lanjut dapat menghubungi nomer di profile (whatsapp atau direct contact sales kami) . #promosi #art #rumah #rumahmurah #cashlunak #bank #promo #surabaya #makan #makansurabaya #surabayaevent #event #eventsurabaya #surabayabarat #properti #propertisurabaya

Share 5 3
grahamitraasri. .
⭐⭐⭐⭐⭐
.
promo cash lunak untuk pembelian rumah secara syariah
.
dp 0

. ⭐⭐⭐⭐⭐ . promo cash lunak untuk pembelian rumah secara syariah . dp 0% dan cicilan 0% untuk semua type di perum graha mitra asri . proses mudah tanpa bank . info lebih lanjut dapat menghubungi nomer di profile (whatsapp atau direct contact sales kami) . #promosi #art #rumah #rumahmurah #cashlunak #bank #promo #surabaya #makan #makansurabaya #surabayaevent #event #eventsurabaya #surabayabarat #properti #propertisurabaya

Share 4 0
sharonljing. Todays lunch! Five grain rice with kfc leftover from yesterday! 
Have

Todays lunch! Five grain rice with kfc leftover from yesterday! Have you had your lunch? #SJingstories #makan #foodiepang #2in1HoneyCleansingGelSG #2in1HoneyCleansingGelMY #蜂蜜洗卸精華 #蜂蜜洗卸精华新加坡 #蜂蜜洗卸马来西亚

Share 2 0
pergikuliner_surabaya. Waktu aku mampir ke noni cheese ku cobain minumannya yg red velvet. Ra

Waktu aku mampir ke noni cheese ku cobain minumannya yg red velvet. Rasa cheese tea red velvet enak nggk eneq dan bikin nagih. Playanannya okkeee banget. . Foto dan Review di PergiKuliner oleh @juliaintanrp . Noni Cheese - Wonokromo

Share 12 2
uswah.mazlan. Cheat day oh cheat day. Kalau boleh hari-hari nak cheat day kan. 😂😂�

Cheat day oh cheat day. Kalau boleh hari-hari nak cheat day kan. 😂😂😂😂 . Cheat day ni dalam program diet hanya untuk mereka yang dah 21 hari dalam on diet program. Kenapa? Sebab lepas 21 hari, selalunya para peserta dah ada satu mind pattern dan aware dengan apa yang mereka makan. Sama ada makanan tu sihat, berminyak, bergoreng dan sebagainya.😊 . Cheat day ni penting sebagai motivasi untuk terus kekal makan sihat. Kalau diet je sepanjang masa tanpa target untuk reward diri, diet tu takkan bertahan lama.👍👍 . Anyway, kalau anda tengah buat diet sendiri, tak da masalah untuk anda cheat sekali sekala. Tekniknya ialah dengan berkongsi kalori.😍 . Macam mana tu coach? Mudah je. Ajak je pasangan atau siapa2 yang kurus dan tak cukup kalori, bawak dia pergi makan makanan yang anda teringin sangat nak makan tu. Anda hanya dibenarkan suap 1-2 sudu sahaja sebagai melepaskan rasa rindu. Selebihnya, biar pasangan anda yang habiskan. 😂😂😂 . Ingat ya. Anda 1-2 sudu sahaja. Lebih tu pasangan yang habiskan. Bukan sebaliknya ya. Saya tak bertanggungjawab kalau berat anda naik tak turun-turun. 😆😆😆 . Coach Uswah Hasanah....014-5401727 . . . #teamuswahhasanah #teamnickhinhussien #teamsyuhadaamran . . . #dietstartstoday #turunberat #janganbertangguh #senangje #keepitsimple #serius #people #only #onlinecoaching #mealplan #healthiswealth #kurus #gemuk #sihat #plussize #dramasangat #tudunglabuhlover #bajumenyusu #makan #resepibonda #masak #khairulaming #diet

Share 8 1
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});