(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
foodieliciousrawang. MAGGI PEDAS GILER CHEZZY BEBOLA SOTONG RM10 ‼️ #maggipedasgiler #chezz

MAGGI PEDAS GILER CHEZZY BEBOLA SOTONG RM10 ‼️ #maggipedasgiler #chezzy #makanansedap #chezzyleleh #fooddeliveryrawang #makananviral

Share 1 0
fokus_promil_pasutri. TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN
==============================
Buat B

TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN ============================== Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan Hayo, siapa yang mau dapat TIPS GRATIS cara "TEPAT & BENAR" dalam menentukan PROSES KEHAMILAN??? Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen "SAYA MAU TIPSNYA" di kolom komentar ya! TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu! YuK! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan Kami juga punya "PROGRAM HAMIL" dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami. Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya. #videomakanan #videoMasak #resep #reseplezat #resepmakananfavorit #shareresep #dapurresep #reseprumahan #jajananhits #jajananindonesia #jajanankekinian #makananhits #cemilanhits #jajananpedas #martabak #foodindonesia #cemilanmurah #doyanjajan #jajanansd #cemilanenakmurah #ngemilenak #resepinspirasi #kenyangirl #sukamakan #jommakan #masakanmelayu #sedap #makanmakanmakan #makananviral

Share 0 0
foodieliciousrawang. RAMEN ORIGINAL RM6 p/box ‼️ #ramenrawang #ramensamyang #ramenoriginal

RAMEN ORIGINAL RM6 p/box ‼️ #ramenrawang #ramensamyang #ramenoriginal #makananrawang #makananviral

Share 4 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
honeybee_shuibfactory. MADU ASLI SEMUT TAKKAN HURUNG!!! BETUL KE??? BACALAH DULU👇😃
.
.
Saya

MADU ASLI SEMUT TAKKAN HURUNG!!! BETUL KE??? BACALAH DULU👇😃 . . Saya pun dulu fikir macam tu jugak. Ramai orang kata kalau nak tahu madu tu asli atau tak asli tengok madu tu kena hurung semut tak? Kalau kena hurung maknanya madu tu tak tulen. Anda pun fikir macam tu kan? . Macam ni lah, cuba kita fikir sejenak apa sifat semut? Suka benda manisan bukan? Ini adalah fakta. Jadi kajian ada menyatakan di dalam madu ada kandungan enzim yang menyebabkan semut tidak datang, dan apabila enzim ini terhapus kemungkinan disebabkan suhu tinggi oleh persekitaran yang panas makanya semut akan mula menghurung dek kerana sifat madu itu sendiri yang manis. . Satu lagi pendapat pula mengatakan dalam madu ada kuprum dan sulfur. Sekiranya dalam madu terdapat 2 hablur ini dengan aras yang tinggi akan menghasilkan haba yang tidak disukai semut. . Kalau anda perasan, sesetengah individu akan merasa panas badan sekiranya ambil madu berlebihan. Makanya, jika kandungan madu ini rendah atau susut kandungan kuprum dan sulfurnya, semut juga akan hurung. . Sebenarnya, mitos yang menyatakan madu asli/tulen tidak dihurung semut adalah PALSU. Orang Pahang kata bid'ah la kamu. Tulen ke tak tulen, asli ke tak asli madu itu sukar untuk ditentukan dengan hanya bergantung kepada pandangan mata kasar. . Cara yang PALING TEPAT untuk menentukan KEASLIAN madu itu adalah dengan membuat ujian makmal. . . SEMOGA BERMANFAAT✌️😁 . #maduasli #madu #madusarang #maduoriginal #madulebah #shuibsepahtu #beefactory #madushuib #aliffsyukri #terbaikdariladang #bellaastillah #aliffaziz #shopee #lazada #johor #alhamdulillah #jombeli #sangkar #posseluruhmalaysia #dramasweetdreams #teamhusna #poslaju #malaysia #makanansihat #tv3 #produkterlaris #makanan #makananviral #makananmalaysia #curicuricinta

Share 3 0
hakaksukamasak. Video hakak buat roti telur cheezy.. senang sangat. Kalau tak tau nak

Video hakak buat roti telur cheezy.. senang sangat. Kalau tak tau nak masak apa pagi-pagi buat jea roti telur ni, kalau takde cheese tak payah letak pun takpe. . RESEPI ROTI TELUR CHEEZY HAKAK ●Roti @gardenia_kl ●Telur ●Cheese slice ●Gula . Cara masak: Rujuk video, hakak lupa nak mention masuk air sikit dalam telur dan gula tu . BGM: . #sukamakan #makanapahariini #kakimakan #weekend #malaysianfoodie #videomasakan #masakapahariini #marimasak #kongsiresepi #menuhariini #masakanrumah #beauty #makananviral #sayamasak #maggi #resepimudah #resepi #comfortfood #masak #kakimakan #homemademeals #eat #jommakan #foodpornmalaysia #foodvideo #resepisedap #fotomasakan #letseat #makanmakan #foodlover #masakapahariini #malaysianfood

Share 13 0

Ni semua regular customers kami, tp customers request tutup muka. Alhamdulillah rezeki utk minggu ini. Product anak beranak kami dengan harga yang berpatutan, boleh whatsapp/dm kami untuk harga ya. Whatsapp ada dekat bio kami boleh click 😉 Follow kami cepat @velvet.studios @velvet.studios @velvet.studios #velvetstudios #makananviral #makananviralmalaysia #tauhubegedil #tauhubegedilputrajaya #tauhubegedilcyberjaya #tauhubegedilbangi #sandwich #sandwichputrajaya #sandwichcyberjaya #sandwichbangi #kekbatikputrajaya #kekbatikcyberjaya #kekbatikbangi #bomboloniviral #bomboloniputrajaya #bombolonicyberjaya #bombolonibangi #makanmakan #makan #akuyangmakankauyangpanas

Share 3 0

Hi Assalamualaikum semua, maaf kami dah lama tak post. Tp kami open order ya! Thank you adik manis kerana order Bomboloni @velvet.studios Product anak beranak kami dengan harga yang berpatutan, boleh whatsapp/dm kami untuk harga ya. Whatsapp ada dekat bio kami boleh click 😉 Follow kami cepat @velvet.studios @velvet.studios @velvet.studios #velvetstudios #makananviral #makananviralmalaysia #tauhubegedil #tauhubegedilputrajaya #tauhubegedilcyberjaya #tauhubegedilbangi #sandwich #sandwichputrajaya #sandwichcyberjaya #sandwichbangi #kekbatikputrajaya #kekbatikcyberjaya #kekbatikbangi #bomboloniviral #bomboloniputrajaya #bombolonicyberjaya #bombolonibangi #makanmakan #makan #akuyangmakankauyangpanas

Share 3 1

Heii pada doyan tape gak? Kalian doyan tape apa, singkong apa ketan? Nah ini hari ini gw baru aja dibawain tape ketan warna ijo sama temen kantor gw yang baru balik dari daerah Kuningan Jawa Barat. Daerah sana kan sentra nya tape ya.. • Btw ini gw suka banget tape nya. Dia tape ketan putih gitu dan menjadi keijoab karena dibungkus sama daun jambu biji (kalo gak salah). Ukurannya mini pas sekali hap. Tapi yang istimewa karena rasanya manis banget dan bau khas tape, trus sempet disimpen di kulkas sebentar sekitar 3 jam. Jadi deh rasanya nikmat luarrrr biasa sampe ke luar angkasa.. hahaha • Gw ga tau harganya berapa. Tapi katany di pasar dijual kok, sekitar 2ribu sebungkusnya. Lumayan lho... • Kalian pada doyan gak? #kulinerjambi #makanankekinian #kulinerkekinian #makananviral #jambifood #jajananjambi #jambikekinian #jambikuliner #jambiculinary #youtuberjambi #jambifoodies #pedasmanis #jambidelicious #infoseputarjambi #jambiup #jambiupdate #galerijambi #jambiku #jambi #viral #jambiterkini #infojambi #jambihits #bubur #kuliner #indomie #peyeumbandung #tape #tapeketan

Share 2 1

Heii pada doyan tape gak? Kalian doyan tape apa, singkong apa ketan? Nah ini hari ini gw baru aja dibawain tape ketan warna ijo sama temen kantor gw yang baru balik dari daerah Kuningan Jawa Barat. Daerah sana kan sentra nya tape ya.. • Btw ini gw suka banget tape nya. Dia tape ketan putih gitu dan menjadi keijoab karena dibungkus sama daun jambu biji (kalo gak salah). Ukurannya mini pas sekali hap. Tapi yang istimewa karena rasanya manis banget dan bau khas tape, trus sempet disimpen di kulkas sebentar sekitar 3 jam. Jadi deh rasanya nikmat luarrrr biasa sampe ke luar angkasa.. hahaha • Gw ga tau harganya berapa. Tapi katany di pasar dijual kok, sekitar 2ribu sebungkusnya. Lumayan lho... • Kalian pada doyan gak? #kulinerjambi #makanankekinian #kulinerkekinian #makananviral #jambifood #jajananjambi #jambikekinian #jambikuliner #jambiculinary #youtuberjambi #jambifoodies #pedasmanis #jambidelicious #infoseputarjambi #jambiup #jambiupdate #galerijambi #jambiku #jambi #viral #jambiterkini #infojambi #jambihits #bubur #kuliner #indomie #peyeumbandung #tape #tapeketan

Share 2 0
resepi.viral1. RESEPI DAGING GORENG THAI STYLE
.
Bahan-bahan:
*************
-DAGING 8

RESEPI DAGING GORENG THAI STYLE . Bahan-bahan: ************* -DAGING 800 g. -Biji Ketumbar 5 sudu di kisar atau ditumbuk -Bawang Putih 4 ulas ditumbuk atau dihiris halus -Lada Hitam 1 sudu besaf dikisar/ditumbuk -Sos Tiram 2 sudu besar -Garam secukup rasa -Butter atau majerin untuk menumis ( Gaul daging dengan semua bahan kecuali butter dan bawang putih.. Perap 30 minit atau 2 jam . Bahan-bahan untuk sos: ************************ -Serbuk cili thai -Gula kabung atau somtam jika tiada pakai gula putih 2 sudu - 2 sudu Beras digoreng atau disangai di kisar halus -Air Limau Nipis 2 sudu -Air Asam Jawa 3 Sudh -Kicap sotong atau sos ikan -bawang kecik merah 3 ulas di hiris nipis -Daun ketumbar dan dahn bawang . Selamat mencuba 😍 . #resepiviral #daginggorengthaistyle #makanmakan #makananviral #jjcmtv3 #sedapgiler

Share 2 0
resepi.viral1. Tiber teringin nak makan PHAD KRA PHAO makanan thailand 😋So jadi lah

Tiber teringin nak makan PHAD KRA PHAO makanan thailand 😋So jadi lah yg terpaling simple punye resepi nyummy !! . ☘PHAD KRA PHAO☘ . Bahan (2 org mkn) : . Ayam *cincang halus (sy buat tak halus mne asal knyg)😂 Sos ikan *5sb Kicap *2sb Secukup rasa *1sk Gula *2sb Daun selasih/basil leaves *ikut byk mne nak letak . Bahan tumbuk : . Bwg merah *1labu besar Bwg putih *4ulas Cili api merah *8ulas . Caranya : . 1) Panaskan myk , masukkan bahan tumbuk kacau² agak layu sikit masukkan ayam cincang td . . 2) Kemudian masukkan kicap , sos ikan , Secukup rasa , gula dan daun selasih . Kacaukan smp ayam masak dann cukup balance semua rasa . 3) Its done !! Makan dgn nasi putih dan telur mata . Rugi tak cubaa tauu 😉 . #syhalalkanresepi😘 . Kredit : Azwa Muhammad . #resepiviral #phadkrapao #makanmakan #makananviral

Share 0 0
puterisheema. KELEBIHAN MADU LEBAH ASLI .
.

Khasiat madu asli dalam Perubatan :
➡Lu

KELEBIHAN MADU LEBAH ASLI . . Khasiat madu asli dalam Perubatan : ➡Luka diabetes akan cepat sembuh dengan disapu madu asli. ➡Minum 2 sudu teh madu asli sebelum tidur akan menghindarkan penyakit insomnia. ➡Meminum madu asli yang kaya propolis membantu penyembuhan kanser. ➡Madu Asli mempunyai kemampuan luar biasa untuk mengatasi penyakit buah pinggang. Khasiat Madu Asli Untuk Kecantikan : ❤Madu asli baik untuk menjaga kelembutan dan kelenturan kulit. . ❤Madu asli baik untuk meremajakan dan mencerahkan kulit wajah. . ❤ Gunakan 1 sudu teh madu untuk creambath rambut akan membuat rambut segar dan berkilau. . ❤Madu asli juga terbukti untuk menjaga tubuh tetap awet muda. . . . #maduasli #madu #madusarang #maduoriginal #madulebah #shuibsepahtu #beefactory #madushuib #aliffsyukri #terbaikdariladang #bellaastillah #aliffaziz #shopee #lazada #kotadamansara #alhamdulillah #jombeli #sangkar #posseluruhmalaysia #dramasweetdreams #teamhusna #poslaju #malaysia #makanansihat #tv3 #produkterlaris #makanan #makananviral #makananmalaysia #curicuricinta

Share 2 0

OPEN ORDER TAUHU BERGEDIL BY THE SIBLINGS HOME KITCHEN . WHATSAPP 01126370776 . . #vegetablejuice #senawangfooddelivery

Share 11 0
mr.dietbesok. KASIH LOVE 💗 dulu sebelum nonton ya, biar kita makin semangat update

KASIH LOVE 💗 dulu sebelum nonton ya, biar kita makin semangat update resep nya setiap hari 😊 . Nasi Bakar Ayam Pedas - Bahan: 150 gr nasi mentega 2 sdt penyedap rasa 2 sdt minyak - Bahan isi: 100 gr ayam rebus suwir Bumbu merah 10 buah cabai rawit iris 2 lembar daun jeruk 100 gr kaldu ayam 1 sdt lada 2 sdt garam 1 sdm kecap manis - Cara pembuatan: 1. Campurkan nasi mentega, penyedap rasa dan minyak lalu campur hingga rata. Sisihkan. 2. Tumis bumbu merah hingga harum lalu tambahkan kaldu ayam, daun jeruk, cabai rawit, lada, garam dan kecap manis lalu masak hingga mengental. Setelah mengental tambahkan ayam rebus suwir lalu masak hingga meresap. Sisihkan. 3. Siapkan daun pisang lalu letakkan nasi di atasnya. Tambahkan ayam isian lalu gulung dan kunci bagian sisinya dengan tusuk gigi. 4. Bakar nasi di atas grill pan yang telah panas hingga daun berwarna kecoklatan. 5. Sajikan nasi bakar selagi panas. . Selamat mencoba, ya, Bund! Semoga bermanfaat! • Follow @mr.dietbesok untuk update resep dan video masak setiap hari! • Tag teman anda yang suka masak • •repost @resepmasakanindonesia.id #makanmalam #makananrumahan #makanannusantara #makanansedap #makananpalembang #makanansihat #makananjepang #makananindo #makananunik #makananjogja #makanankhasindonesia #makananviral #makananlezat #makanansolo #makananmalang

Share 0 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
aductive_kl. Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september

Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september ini. FREE COD/JIMAT RM5.. detail sila baca caption di bawah. HARGA PROMOSI untuk SPICY SALTED EGG CORNFLAKES. 🛍 1 botol - Rm15 🛍 3 botol - Rm40 Penjimatan sebanyak RM5 ringgit tau korang!!!📮Free COD sekitar Kuala Lumpur sepanjang bulan september ini!! ✅ Sebekas 200 gram ✅ Stock terhad Untuk sebarang pertanyaan boleh whatsapp num kami 📞whatsapp : 010-4562307. Sekian terima kasih. #aductivekl #aductivegombak #aductiveselayang #aductivesetapak #aductivesrirampai #aductivewangsamaju #aductivetamanmelati #aductivetamanmelawati #aductivemalaysia #spicysaltedeggconflakes #spicysaltedeggconflakeskualalumpur #lubukkudap #eng’spopcorn #popcornbucket #popcorn #caramelpopcorn #popcorncaramelmalaysia #kudapanmewah #makananviralmalaysia #makananviral #makananviralkualalumpur #snacksedap #snackdiet #snackideas #snacktime😋 #snackhealthy #halal #makananhalal #halalsnack #halalfood

Share 1 0
aductive_kl. Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september

Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september ini. FREE COD/JIMAT RM5.. detail sila baca caption di bawah. HARGA PROMOSI untuk SPICY SALTED EGG CORNFLAKES. 🛍 1 botol - Rm15 🛍 3 botol - Rm40 Penjimatan sebanyak RM5 ringgit tau korang!!!📮Free COD sekitar Kuala Lumpur sepanjang bulan september ini!! ✅ Sebekas 200 gram ✅ Stock terhad Untuk sebarang pertanyaan boleh whatsapp num kami 📞whatsapp : 010-4562307. Sekian terima kasih. #aductivekl #aductivegombak #aductiveselayang #aductivesetapak #aductivesrirampai #aductivewangsamaju #aductivetamanmelati #aductivetamanmelawati #aductivemalaysia #spicysaltedeggconflakes #spicysaltedeggconflakeskualalumpur #lubukkudap #eng’spopcorn #popcornbucket #popcorn #caramelpopcorn #popcorncaramelmalaysia #kudapanmewah #makananviralmalaysia #makananviral #makananviralkualalumpur #snacksedap #snackdiet #snackideas #snacktime😋 #snackhealthy #halal #makananhalal #halalsnack #halalfood

Share 1 0
aductive_kl. Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september

Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september ini. FREE COD/JIMAT RM5.. detail sila baca caption di bawah. HARGA PROMOSI untuk SPICY SALTED EGG CORNFLAKES. 🛍 1 botol - Rm15 🛍 3 botol - Rm40 Penjimatan sebanyak RM5 ringgit tau korang!!!📮Free COD sekitar Kuala Lumpur sepanjang bulan september ini!! ✅ Sebekas 200 gram ✅ Stock terhad Untuk sebarang pertanyaan boleh whatsapp num kami 📞whatsapp : 010-4562307. Sekian terima kasih. #aductivekl #aductivegombak #aductiveselayang #aductivesetapak #aductivesrirampai #aductivewangsamaju #aductivetamanmelati #aductivetamanmelawati #aductivemalaysia #spicysaltedeggconflakes #spicysaltedeggconflakeskualalumpur #lubukkudap #eng’spopcorn #popcornbucket #popcorn #caramelpopcorn #popcorncaramelmalaysia #kudapanmewah #makananviralmalaysia #makananviral #makananviralkualalumpur #snacksedap #snackdiet #snackideas #snacktime😋 #snackhealthy #halal #makananhalal #halalsnack #halalfood

Share 1 0
aductive_kl. Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september

Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september ini. FREE COD/JIMAT RM5.. detail sila baca caption di bawah. HARGA PROMOSI untuk SPICY SALTED EGG CORNFLAKES. 🛍 1 botol - Rm15 🛍 3 botol - Rm40 Penjimatan sebanyak RM5 ringgit tau korang!!!📮Free COD sekitar Kuala Lumpur sepanjang bulan september ini!! ✅ Sebekas 200 gram ✅ Stock terhad Untuk sebarang pertanyaan boleh whatsapp num kami 📞whatsapp : 010-4562307. Sekian terima kasih. #aductivekl #aductivegombak #aductiveselayang #aductivesetapak #aductivesrirampai #aductivewangsamaju #aductivetamanmelati #aductivetamanmelawati #aductivemalaysia #spicysaltedeggconflakes #spicysaltedeggconflakeskualalumpur #lubukkudap #eng’spopcorn #popcornbucket #popcorn #caramelpopcorn #popcorncaramelmalaysia #kudapanmewah #makananviralmalaysia #makananviral #makananviralkualalumpur #snacksedap #snackdiet #snackideas #snacktime😋 #snackhealthy #halal #makananhalal #halalsnack #halalfood

Share 2 0
aductive_kl. Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september

Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september ini. FREE COD/JIMAT RM5.. detail sila baca caption di bawah. HARGA PROMOSI untuk SPICY SALTED EGG CORNFLAKES. 🛍 1 botol - Rm15 🛍 3 botol - Rm40 Penjimatan sebanyak RM5 ringgit tau korang!!!📮Free COD sekitar Kuala Lumpur sepanjang bulan september ini!! ✅ Sebekas 200 gram ✅ Stock terhad Untuk sebarang pertanyaan boleh whatsapp num kami 📞whatsapp : 010-4562307. Sekian terima kasih. #aductivekl #aductivegombak #aductiveselayang #aductivesetapak #aductivesrirampai #aductivewangsamaju #aductivetamanmelati #aductivetamanmelawati #aductivemalaysia #spicysaltedeggconflakes #spicysaltedeggconflakeskualalumpur #lubukkudap #eng’spopcorn #popcornbucket #popcorn #caramelpopcorn #popcorncaramelmalaysia #kudapanmewah #makananviralmalaysia #makananviral #makananviralkualalumpur #snacksedap #snackdiet #snackideas #snacktime😋 #snackhealthy #halal #makananhalal #halalsnack #halalfood

Share 1 0
aductive_kl. Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september

Hai semua promosi aductive_kL sedang bermula sepanjang bulan september ini. FREE COD/JIMAT RM5.. detail sila baca caption di bawah. HARGA PROMOSI untuk SPICY SALTED EGG CORNFLAKES. 🛍 1 botol - Rm15 🛍 3 botol - Rm40 Penjimatan sebanyak RM5 ringgit tau korang!!!📮Free COD sekitar Kuala Lumpur sepanjang bulan september ini!! ✅ Sebekas 200 gram ✅ Stock terhad Untuk sebarang pertanyaan boleh whatsapp num kami 📞whatsapp : 010-4562307. Sekian terima kasih. #aductivekl #aductivegombak #aductiveselayang #aductivesetapak #aductivesrirampai #aductivewangsamaju #aductivetamanmelati #aductivetamanmelawati #aductivemalaysia #spicysaltedeggconflakes #spicysaltedeggconflakeskualalumpur #lubukkudap #eng’spopcorn #popcornbucket #popcorn #caramelpopcorn #popcorncaramelmalaysia #kudapanmewah #makananviralmalaysia #makananviral #makananviralkualalumpur #snacksedap #snackdiet #snackideas #snacktime😋 #snackhealthy #halal #makananhalal #halalsnack #halalfood

Share 3 0