(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

The last of my weekend beef trilogy would not be complete without galbi. . Finally found the time to try the newest K-BBQ joint in Desa Sri Hartamas. Fresh meats, tasty marinades, appetizing banchans and attentive service. Also worth mentioning that the kimchi jjigae, japchae and pajeon are on my list of returning orders. . . . #kbbq #galbi #bbqribs

Share 1 1

🇲🇾👻 Join us for HALLOWEEN at @drifterscoffeehouse this year!👻🇲🇾 We're coming to heat up the coolest coffee house in Henley-on-Thames with a five course Halloween themed Malaysian supper club! 🌶️🌶️🌶️⁠ ⁠ COME IF YOU DARE!⁠ ⁠ We've got loads of treats (and maybe a couple of tricks) lined up for you, including a fiery Devil's curry which is bound to warm you up for the rest of the winter 👹😂👹⁠ ⁠ 🥂Each ticket comes with a glass of prosecco ⁠ 🌱Vegan/veggie options available- let us know at the on the booking page!⁠ ⁠ Limited tickets available, message us or comment below if you want more details! 👻⁠ ⁠ #makanmalaysia⁠ #makanmalaysiauk⁠ #halloweensupperclub⁠ #halloweendinner⁠ #cooperscoffee⁠ #drifterscoffeehouse⁠ #henleyonthames⁠ #henley⁠ #foodieadventures⁠ #veganfoodshare⁠ #travelfoodie⁠ #huffpostfood⁠ #devourpower⁠ #foodilysm⁠ #londonfoodie⁠ #golondonfood⁠ #readingfoodmarket⁠ #coeliacdiet⁠ #glutenfreeuk⁠ #cookingvegan⁠ #malaysiafood⁠ #malaysianfoodie⁠ #popupfoodtruck⁠ #foodvans⁠ #gofoodfestival⁠ #londongraffitti⁠ #londonlifestyle⁠ #lovelondonlife⁠ #eventcaterer⁠ #thrillist

Share 1 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
hakaksukamasak. Video hakak buat roti telur cheezy.. senang sangat. Kalau tak tau nak

Video hakak buat roti telur cheezy.. senang sangat. Kalau tak tau nak masak apa pagi-pagi buat jea roti telur ni, kalau takde cheese tak payah letak pun takpe. . RESEPI ROTI TELUR CHEEZY HAKAK ●Roti @gardenia_kl ●Telur ●Cheese slice ●Gula . Cara masak: Rujuk video, hakak lupa nak mention masuk air sikit dalam telur dan gula tu . BGM: . #sayasukamakan #makanapahariini #viral #yukmakan #malaysianfoodie #videomasakan #masakapahariini #marimakan #kongsiresepi #menuhariini #masakanrumah #doyancooking #makananviral #sayamasak #dapurbujang #resepimudah #resepi #cooking #sedap #kakimakan #homemademeals #laperla #jommakan #foodpornmalaysia #foodvideo #resepisedap #dapur #yukmakan #makanmakan #foodlover #masakapahariini #malaysianfood

Share 35 0
resepiibu.my. nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my
.
💖 Puding Roti Sos Kastar

nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my . 💖 Puding Roti Sos Kastard Lemak Berkrim Bahan puding roti : ============== 👉🏻 10 keping roti Gardenia ( potong empat segi ) 👉🏻 1 tin susu cair 👉🏻 3 biji telur 👉🏻 1sk esen vanila 👉🏻 5sb gula 👉🏻 Buah campur kering rendam air pnas kejap (optional) 🔅 blend smua bahan kecuali roti 🔅 sapu butter setiap keping roti dan loyang 🔅 susun roti dalam loyang dan curah bahan blend tadi. Tekan-tekan roti bagi semua meresap. 🔅 taburkan buah-buah kering tadi 🔅 kukus 30 minit. Sos kastard : ========== 👉🏻 1 tin susu cair 👉🏻 1/2 cawan air 👉🏻 2sb tepung kastard 👉🏻 4 1/2sb gula 🔅 campur tepung kastard dalam air, kacau rata. Kemudian campur smua bahan masak atas api perlahan. Kacau2-kacau ya sampai agak sedikit pekat. Siap! Kredit: Nurul Shafira . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

Share 90 1

TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN ============================== Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan Hayo, siapa yang mau dapat TIPS GRATIS cara "TEPAT & BENAR" dalam menentukan PROSES KEHAMILAN??? Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen "SAYA MAU TIPSNYA" di kolom komentar ya! TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu! YuK! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan Kami juga punya "PROGRAM HAMIL" dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami. Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya. @forum_promilsehat @forum_promilsehat @forum_promilsehat @forum_promilsehat

Share 3 1
resepi.mom. RESIPI BROWNIES CHEESE SEDAP GILER

JOM LIKE,KOMEN DAN SHARE!! #BHN A.

RESIPI BROWNIES CHEESE SEDAP GILER JOM LIKE,KOMEN DAN SHARE!! #BHN A.. √200grm coklat beryl's (dark) √75grm butter ~cairkan cara double boiler.. #BHN B.. √2 biji telur gred A √70grm gula perang ~kacau guna whisk hingga gula betul2 larut.. #BHN C.. √50grm tepung Self Raising √15grm serbuk koko ~ayak bersama.. ~Satukan bhn A & bhn B.. ~Kacau sebati guna whisk.. ~Kemudian masukkan bahan C.. Kacau lg hingga btol2 sebati.. ~Ambil sedikit adunan coklat utk hiasan atas cheese nanti.. ~Gunakn loyang saiz 8".. ~Lanser loyang dgn butter & alas baking paper.. ~Lebihkn baking paper drp loyang supaya mudah nk kuarkan nanti.. ~Masukkan adunan, ratakan.. ~Panaskan oven suhu 170°C selama 10-15 minit.. ~Bakar gunakn api atas & bawah.. ~Suhu brgantung pd oven masing2 ye.. ~Bakar brownies selama 20 minit.. #Sambil menunggu brownies dibakar, stdby adunan cheese.. √250grm cream cheese tantura √50grm gula castor √1 biji telur gred A √1 sudu tepung gandum √1 sudu susu cair √1 sudu kfc vanila.. ~Mixer cheese & gula castor hingga kembang.. ~Masukkan telur mixer lg.. ~Masukkan tepung, susu cair & vanila.. Mix sebati.. ~Bila brownies dah masak, tuang bahan cheese atas brownies tu tadi & ratakn.. √Ltk lebihan adunan coklat td utk hiasan. Hias ikut kreativiti sdn.. ~Bakar lagi selama 20 minit, guna api atas bawah.. ~Tunggu sejuk baru potong ye (tp kes x sabo, lum sejuk btol dh nk ngap...hehe.. sbb tu potongan x bape nk cantik. Kredit: ‎Sitty Rohaya‎ Follow 👇 @resepi.mom @resepi.mom

Share 34 1
resepi_dapur_bunda. Picit LOVE 💝 dulu ye kak 👍

Apam 3D

Bahan

3 biji telur gred A (dar

Picit LOVE 💝 dulu ye kak 👍 Apam 3D Bahan 3 biji telur gred A (dari peti sejuk) 220 gm gula halus (gula kasar blend) 275 gm tepung gandum 2 sudu kecil baking powder 150 ml - 180 ml santan kara 1 sudu besar ovellete 1 sudu kecil esen vanilla/perasa buahan (nenas/strawberry dll) Filling (blueberry/strawberry/kiwi/nutella/coklat dll) Pewarna Cara2: 1) Gula + telur + ovellete.. Pukul sampai gebu.. Masukkan esen vanilla/perasa buahan..pukul sekejap 2) Tepung + baking powder di ayak bersama 3) Pukul adunan tadi sambil masukkan tepung sedikit2 berselang seli dengan santan (atau kaup balik je) 4) Bahagikan adunan beberapa warna.. Masukkan dalam piping bag 5) Picitkan ke dalam paper cup separuh..paipkan filling..picit lagi adunan tadi hampir penuh 6) Dah siap semuanya..kukus 10 minit (pastikan air betul2 mendidih..penutup periuk dibungkus dengan kain dan api jangan besar) 7) Angkat apam tadi..buat dot dot atas apam..kukus semula dalam 10 minit lagi ... Credit dapur_kakzura Jom follow kak 👉 @resepi_dapur_bunda

Share 69 1

An affordable sushi place, Sushi Zanmai has been the go-to place for many. A quick after-movie dinner before heading home. #sushi #sashimi #salmonbelly #salad #mallfood #haze #food #foodie #malaysianfood #malaysianfoodie #japan #riceats #riceatsfoodadventures

Share 10 1
mfoodie.my. The Yamazen Touch Stop Electric fan is one of my favourite fan right n

The Yamazen Touch Stop Electric fan is one of my favourite fan right now. They are really my home companion now as they not just have good air circulation but also very safe to family. Some of the features I love includes ❤Built in 8 hour auto shutoff function ❤5 blades which give you a quieter effect ❤Child Friendly ❤Customizable speed and oscillation setting And they are priced at only RM 199 each with choice of 3 different colors. #yamazenfan #yamazen #AEON #AEONBIG #Fan #malaysianfoodie #electricalappliances #homegoodsfinds

Share 203 0
foodissafriend. Nasi Kahwin Hari Hari Nama pun dh Unik kan ? Hidden Gems 💎 takyah tun

Nasi Kahwin Hari Hari Nama pun dh Unik kan ? Hidden Gems 💎 takyah tunggu ada Majlis Org Kahwin kita dh boleh makan nasi org kahwin 😂 . Nasi Hujan Panas yg PADUTEROXXXXX 🔥 dan jugak 3 Jenis Lauk yg syahdu 🤤 Ayam Madu Dua , Daging Masak Hitam dan paling SURR 🤯 AYAM ROSE TERANGKAT . Siapa yg kerja area Bukit Bintang or Klcc tu boleh dtg sini Lunch sini boleh Dine-In and Tapau 😋 Landmark dia Lorong Belakang kedai Shawarma yg famous kat BB Area Arab Street tu 👳🏻‍♂️🐫Korang boleh Swipe Gambar Sebelah tu Kalau nak Tahu Location dia kat mana , Susah2 sgt nak tahu Operation Hours ke apa ke 🤦🏻‍♂️ ni ig diorang @nasikahwinharihari 👍🏻 #food #foodie #foodporn #foodgasm #foodpornmalaysia #foodstagram #foodlover #malaysianfood #malaysianfoodie #foodtv #foodblogger #foodvlogger #igfood #igfoodies #goodfoodforhappytummy #foodissafriend

Share 2 0

I hope I am not too late to try this Having 15 flavours in their list, their croissant comes impressively good. Each bites comes with the fabulous taste with the multiple layers and they brings you with the soft and exquisite texture. Some of their signature includes ❤️Custard Croissant ❤️Apple Croissant ❤️Black Sessame Croissant ❤️🍲Salted Egg Croissant ❤️Golden Cheese Croissant Try them now at Hazukido #Hazukido #Croissant #ss15eats #ss15 #deliciousbites #eatdrinkkl #klfoodie #kleats #malaysianfoodie #foodie #justfood

Share 191 0

▫️ Soufflé 'Whale Island' | RM19.90 . Another 🌟 highly recommended menu @ The Whale Tea 🐳 I personally felt that the soufflé was not smooth and soft as it should be. But the white chocolates (shells and fin) were yummy 😋 If you want 'to-go' the soufflé, a ball-shaped container will be provided so that the whale won't be swimming away 🐳 . 📝 Review 🌟 2.5/5 📍 Gala City, Kuching, MY 🇲🇾 (For direction, pls tap on my location) . . . #sarawak

Share 7 0

Slurp till the last drop, love the al dante ramen. Broth is super rich and yummy! #heresmyfood

Share 66 10
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

《蔬服极了》 每一次来Bangkok 我都一定会去的 After You Dessert Cafe 😋 价格不算便宜 但真的好好吃 是完全值得排队 和等待 . 「 Shibuya Honey Toast 」 這个热卖口味 必点的哦 吐司烤得外酥内软 吐司内外抹上咸咸滴牛油 再配上香草冰淇淋 甜中带咸 一点都不腻 每一口咬下去都感到 幸福 . 「Ferrero Toast 」 吐司内外都可以吃到 Ferrero巧克力/酱 并没有我想像的那么甜哦 那香草冰淇淋也其实不怎么甜 所以适合我的口味 撒上了蛮多大大粒的 hazelnut 每一口咬下去都觉得 满足 Food rating : 5/5 . . .

Share 8 1
resepi.sedapp. ==================
Bahan2 Brownies Kedut
==================
.
Bahan A

================== Bahan2 Brownies Kedut ================== . Bahan A 100gm butter 250gm Chocolate dark Compound Secubit Nescafe Cairkan dengan kaedah double boil) dah cair rata ketepikan . Bahan B 100gm Tepung Gandum 30gm Serbuk Koko Secubit Garam (Diayak dan digaul sebati dengan spatula) . Bahan C 90gm gula kastor 90gm gula Perang 1 Susu kecil Essen vanilla 3 Biji telor . Cara-cara: - Cairkan bahan A dengan kaedah double boil, kemudian ketepikan. . - Ayak kesemua bahan B, ketepikan. - Campurkan kesemua bahan C dan kacau rata, masukkan bahan A, kacau rata. . - Kemudian masukkan bahan B sedikit demi sedikit dan kacau rata. . - Gris loyang dengan mejerin / butter kemudian alaskan dgn backing paper. Biasa saya guna loyang 8x8. agak tinggi sedikit. sebab oven kecik. 😁 . - Panaskan oven dengan suhu 160°c selama 10 mnit, kemudian bakar brownies selama 30 ~ 45 minit. Bergantung juga mengikut oven masing2. . Selamat mencuba 👌💪Resepi Usz Khasanah. Semoga dimewahkan rezeki. Aamiin ya Rabb. . ❤️Jom Follow terus @blouse.cahayayati buat peminat Baju Kurung dan Blouse Labuh konsep tangan 3D, dihiasi lace Satin yang betul-betul wow. Jom Follow follow follow @blouse.cahayayati @blouse.cahayayati

Share 150 4
aulaika_store. Almari diy 12 cubes dan 12 cubes side rack
Macam-macam design ada. Can

Almari diy 12 cubes dan 12 cubes side rack Macam-macam design ada. Cantik kan 😍 Ready stock. Jom order 😄👍 Swipe ke kanan untuk lihat design lain. . . Rm130 inc pos sem (12 cubes) Rm145 inc pos sem (12 cubes sides rack) Wsp sy jika berminat, klik link wsp di bio 📲

Share 8 3

Feels like Christmas, pretty good meal at @pulpbyppp #heresmyfood

Share 62 4
resepi_iamudah. Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Cucur manis

2 cwn tepung gandum

Picit LOVE 💗 dulu ya kak • • • • • • Cucur manis 2 cwn tepung gandum 2 cawan air panas 3 sb gula 1/2 sk garam Campur tepung,gula dan garam. Dh sebati elok,masukkan air pns. Bulatkan..goreng. Nak letak cheese ke,nutella ke..terpulang kreativiti msg2 😘 kredit: fatin ajla . follow 👉 @resepi_iamudah follow 👉 @resepi_iamudah Nasib baik 🧡

Share 46 1

So I have been eyeing this place to go for brunch ever since they open in Jalan Ampang 👀 Their pastries and baked goods looked very tempting and delicious, place is big (suitable to celebrate birthdays/small gatherings) and service bagus. Even there was a line, waiters were helpful and friendly ✨👍🏻 Ada banyak options on menu which are interesting to try (swipe left for menu & price) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍕Margherita & Burrata(RM30): This was recommended by the waiter. My first experience of having fresh burrata on an oven baked pizza. I quite loved it, simple and classic👌🏻 Very flavourful & aromatic due to the fresh basil on every slice. 30inch is suitable for sharing 2pax ⭐️7/10 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🥧Salmon Quiche (RM20): The quiche was great as well, perfect layer of salmon to egg. It is heated before serving which is really nice 👍🏻 You can really taste the salmon, except the bottom of the crust was a bit burnt & it is a bit overprice in my opinion ⭐️6/10⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Overall I had a pleasant experience. Would I come back to try other things here? Yes, definitely ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📍 Kenny Hills Bakers, Jalan Ampang Kuala Lumpur @kennyhillsbakers *Also available in Desa Parkcity

Share 38 7
dapuribu.my. SOTONG BAKAR THAI

Ibarat letusan-letusan yang mengejutkan tunas rasa.

SOTONG BAKAR THAI Ibarat letusan-letusan yang mengejutkan tunas rasa. Bagaikan pesta dlm mulut. Setiap gigitan memberi kepuasan. Masam manis pedas dan sedikit rasa berkacang. Resepi :- 1 kg sotong belah dua dan tos biar kering 2 perdu akar ketumbar 1/2 cawan gula nisan @ blh ganti dgn gula melaka 1/2 cawan cuka 1/2 cawan sos ikan 1/2 cawan air 2 ulas bawang putih 1 sdb wheat starch @ blh ganti dgn tepung ubi Cili padi ikut selera Kisar kasar bahan diatas kecuali sotong dan masak hingga pekat. Cucuk sotong secara zig zag pada lidi. Siram bahan perap. Perap 1/2 jam. Sapu grill pan dgn minyak dan biarkan betul² panas. Bakar sotong. Jgn terlalu lama. Selesai membakar, deglaze grill pan dgn sedikit air. Api perlahan biar pekat. Sapu glaze pada sotong bakar. Tabur bijan bakar utk rasa berkacang dan chili flake jika suka ekstra pedas. Kredit: Yuss Aisya . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Share 22 0

▫️ Soufflé 'Whale Island' . Another 🌟 highly recommended menu @ The Whale Tea 🐳 I personally felt that the soufflé was not smooth and soft as it should be. But the white chocolates (shells and fin) were yummy 😋 If you want 'to-go' the soufflé, a ball-shaped container will be provided so that the whale won't be swimming away 🐳 . 📝 Review 🌟 2.5/5 📍 Gala City, Kuching, MY 🇲🇾 (For direction, pls tap on my location) . . . #sarawak

Share 13 0