(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
lyafrina_kitchen. Good morning world🌞.. Spiral Goreng in da houz🏠🏡 Bye bye my long we

Good morning world🌞.. Spiral Goreng in da houz🏠🏡 Bye bye my long weekend... And back to normal routine😩 . #dapurlyaberasap #dapurmalaysia #spiral #spiralgoreng #masakapahariini #homecooking #bekalbekalku #bekalpejabat #bentofasyafrina #bento #cookingismypassion #goodmorningworld #breakfast #breakfastideas

Share 5 0

Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn Ternyata kehadiran seorang buah hati dalam sebuah pernikahan dapat mengubah segalanya menjadi lebih indah. Berjuta alasan kebahagiaan akan terpancar dari setiap pasangan suami istri yang telah memiliki anak. Tentunya semua harapan yang diinginkan semua pasangan suami istri adalah harapan-harapan yang positif. Terlepas dari semua pendapat mereka, seorang anak ternyata sangat penting karena anak adalah anugrah, amanah dan titipan dari Tuhan yang harus kita jaga, rawat dan besarkan dengan baik. Tekan ♥, dan mention teman kamu untuk saling berbagi tentang info kesehatan!! - #regrann Follow: @myprogrambaby @myprogrambaby @myprogrambaby @myprogrambaby 🏥Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil & hiburan bayi ️✔ contact person : Http://www.wasap.my/+6283835731500 . . . #resepyummy #resep #kuliner #masakan #menuhariini #myprogrambaby #reseprumahan #masakanrumahan #resepsederhana #resepnusantara #seleranusantara #reseppraktis #pecel #baksosapi #masaksendiri #masakapahariini #fotomasakan #reseproemahan #foodgalery #thegaring #menusederhana #berbagiresep #makanansedap #sukamakan

Share 4 0
aesarmustafa_malaysianidol. Ahaksss...awak pakai minyak apa tu eric..@azampitt. Jom tengok scene n

Ahaksss...awak pakai minyak apa tu eric..@azampitt. Jom tengok scene ni,jangan tiru gaya i tau..ini hanyalah lakonan semata mata, tidak ada kena mengena dengan yang hidup ataupun mati,cerita arahan @shuhaimilua_director yang terhangat kali pertama direct, terus kevavom..heheh..cerita apa guys?? Chukang.Anda boleh saksikan adegan penuh di youtube ya..type saja Chukang part 1 dan sambungannya chukang part 2..jangan marah tau..saja throwback2,kot2 director kita nak sambungan atau filemkan cerita ni di panggung plak..hehehe.. #masakapahariini #abph2019 #debar #kontroversi #tanahberisfilmproduction #hariini #selamanya

Share 3 12
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
zaidullakbarresep. Repost from @noratrisna
Repost from @dietkenyangdh
Semoga bermanfaat

Repost from @noratrisna Repost from @dietkenyangdh Semoga bermanfaat Bagi yang melihat Follow @zaidullakbarresep Follow @zaidullakbarresep Follow @zaidullakbarresep ⁣ Vidio full ada Link youtube di Bio... ➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣ 📌Tag menu sehatmu⁣ 👍Like👍⁣ 🔄Share gak perlu izin🔄⁣ 🗨️Komentar yg sopan🗨️⁣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣ #hidupsehatjsr #instagood #testimonijsr #jurussehatrasulullah #obatalami #hijrah #menu_jsr #airnanojsr #bahagia #minumanultimate #minumanjsr #resepjsrpromil #detoxwater #sarapan #quoteislam #resepdetoxjsr #ibuonlinejsr.

Share 5 0
zaidullakbarresep. Repost from @dietkenyangdh
Semoga bermanfaat 
Bagi yang melihat

Follo

Repost from @dietkenyangdh Semoga bermanfaat Bagi yang melihat Follow @zaidullakbarresep Follow @zaidullakbarresep Follow @zaidullakbarresep ⁣ Vidio full ada Link youtube di Bio... ➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣ 📌Tag menu sehatmu⁣ 👍Like👍⁣ 🔄Share gak perlu izin🔄⁣ 🗨️Komentar yg sopan🗨️⁣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣ #hidupsehatjsr #instagood #testimonijsr #jurussehatrasulullah #obatalami #hijrah #menu_jsr #airnanojsr #bahagia #minumanultimate #minumanjsr #resepjsrpromil #detoxwater #sarapan #quoteislam #resepdetoxjsr #ibuonlinejsr.

Share 5 0
zaidullakbarresep. Repost from @dietkenyangdh
Semoga bermanfaat 
Bagi yang melihat

Follo

Repost from @dietkenyangdh Semoga bermanfaat Bagi yang melihat Follow @zaidullakbarresep Follow @zaidullakbarresep Follow @zaidullakbarresep ⁣ Vidio full ada Link youtube di Bio... ➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣ 📌Tag menu sehatmu⁣ 👍Like👍⁣ 🔄Share gak perlu izin🔄⁣ 🗨️Komentar yg sopan🗨️⁣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖⁣ #hidupsehatjsr #instagood #testimonijsr #jurussehatrasulullah #obatalami #hijrah #menu_jsr #airnanojsr #bahagia #minumanultimate #minumanjsr #resepjsrpromil #detoxwater #sarapan #quoteislam #resepdetoxjsr #ibuonlinejsr.

Share 12 0

Semoga yang like dan 👉 mengikuti promil kami bisa hamil di thn ini آمِيّنْ... آمِيّنْ... يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ. ================================ Apapun penghambat kehamilannya akan tertuntaskan, Kista, Miom, Pcos, Torch, Varikokel, diabet, kanker, masalah sperma dll. Jangan Lupa Like Dan Komennya Ya, Karna Peran Kalian Sangat Penting Dalam Pembangunan Akun Ini 😊 • Follow: @my.Pregnant.id.01 @my.Pregnant.id.01 @my.Pregnant.id.01 @my.Pregnant.id.01 @my.Pregnant.id.01 🏥Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil & hiburan bayi ️✔ contact person : 📲WA; 083848541706

Share 24 1

Semoga yang like dan 👉 mengikuti promil kami bisa hamil di thn ini آمِيّنْ... آمِيّنْ... يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ. ================================ Apapun penghambat kehamilannya akan tertuntaskan, Kista, Miom, Pcos, Torch, Varikokel, diabet, kanker, masalah sperma dll. Jangan Lupa Like Dan Komennya Ya, Karna Peran Kalian Sangat Penting Dalam Pembangunan Akun Ini 😊 • Follow: @pregnant.baby.id @pregnant.baby.id @pregnant.baby.id 🏥Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil & hiburan bayi ️✔ contact person: 📲WA;083847728835

Share 18 1
dapursheila. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Resepi Marble Bundt Cake . Bahan-Bahan: 500g salted butter, suhu bilik 400g gula halus 8 biji telur grade A 2 sudu kecil esen vanilla 400g tepung tepung gandum 2 sudu kecil serbuk penaik 8 sudu besar susu segar 4 sudu besar serbuk koko atau 1/2 cawan chocolate cip, cair kan guna microwave 3 minit Cara Membuat: 1. Panaskan ketuhar hingga 180C (350 ° F) 2. Griskan loyang dengan sedikit butter, ketepikan. Ayakkan tepung dan serbuk penaik. Ketepikan. 3. Guna mixer, campurkan butter dan gula putar sehingga kembang. Masukkan telur pertama. Putar lagi, ulang sehingga berkrim. 4. Masukkan vanilla esen putar lagi, masukkan tepung putar lagi sehingga sebati. Akhirnya, masukkan susu. Putar hingga sebati. 5. Ambil 1 cawan adunan kosong dan campurkan dengan serbuk koko (atau 1/2 cawan chocolate cip yang telah di cairkan) dan kacau sebati. Masukkan adunan kosong ke dalam loyang ratakan. 6. Goncangkannya dengan pelahan untuk rata kan. Tuangkan adunan koko di tengah-tengah loyang, dan layang ringan adunan koko dengan pisau butter. Saya biasanya melakukan bentuk “S” dengan pisau butter beberapa kali. Jangan layangkan kasar sangat, nanti bercampur aduk dedua adunan dah tak jadi marble nya. 7. Bakar selama 40-45 minit dan sehingga coklat keemasan. Cucuk dengan lidi di tengah-tengah kek tengok masak atau tidak. Kalau dah masak, keluarkannya dari ketuhar dan biarkan sejuk pada rak dawai selama 5 minit lagi. Keluarkan dari loyang dan hidangkan. . Resepi Oleh: Lina Thomas . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 1 1
dapurzulin. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Resepi Marble Bundt Cake . Bahan-Bahan: 500g salted butter, suhu bilik 400g gula halus 8 biji telur grade A 2 sudu kecil esen vanilla 400g tepung tepung gandum 2 sudu kecil serbuk penaik 8 sudu besar susu segar 4 sudu besar serbuk koko atau 1/2 cawan chocolate cip, cair kan guna microwave 3 minit Cara Membuat: 1. Panaskan ketuhar hingga 180C (350 ° F) 2. Griskan loyang dengan sedikit butter, ketepikan. Ayakkan tepung dan serbuk penaik. Ketepikan. 3. Guna mixer, campurkan butter dan gula putar sehingga kembang. Masukkan telur pertama. Putar lagi, ulang sehingga berkrim. 4. Masukkan vanilla esen putar lagi, masukkan tepung putar lagi sehingga sebati. Akhirnya, masukkan susu. Putar hingga sebati. 5. Ambil 1 cawan adunan kosong dan campurkan dengan serbuk koko (atau 1/2 cawan chocolate cip yang telah di cairkan) dan kacau sebati. Masukkan adunan kosong ke dalam loyang ratakan. 6. Goncangkannya dengan pelahan untuk rata kan. Tuangkan adunan koko di tengah-tengah loyang, dan layang ringan adunan koko dengan pisau butter. Saya biasanya melakukan bentuk “S” dengan pisau butter beberapa kali. Jangan layangkan kasar sangat, nanti bercampur aduk dedua adunan dah tak jadi marble nya. 7. Bakar selama 40-45 minit dan sehingga coklat keemasan. Cucuk dengan lidi di tengah-tengah kek tengok masak atau tidak. Kalau dah masak, keluarkannya dari ketuhar dan biarkan sejuk pada rak dawai selama 5 minit lagi. Keluarkan dari loyang dan hidangkan. . Resepi Oleh: Lina Thomas . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 7 1
dapur.fasha. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Resepi Marble Bundt Cake . Bahan-Bahan: 500g salted butter, suhu bilik 400g gula halus 8 biji telur grade A 2 sudu kecil esen vanilla 400g tepung tepung gandum 2 sudu kecil serbuk penaik 8 sudu besar susu segar 4 sudu besar serbuk koko atau 1/2 cawan chocolate cip, cair kan guna microwave 3 minit Cara Membuat: 1. Panaskan ketuhar hingga 180C (350 ° F) 2. Griskan loyang dengan sedikit butter, ketepikan. Ayakkan tepung dan serbuk penaik. Ketepikan. 3. Guna mixer, campurkan butter dan gula putar sehingga kembang. Masukkan telur pertama. Putar lagi, ulang sehingga berkrim. 4. Masukkan vanilla esen putar lagi, masukkan tepung putar lagi sehingga sebati. Akhirnya, masukkan susu. Putar hingga sebati. 5. Ambil 1 cawan adunan kosong dan campurkan dengan serbuk koko (atau 1/2 cawan chocolate cip yang telah di cairkan) dan kacau sebati. Masukkan adunan kosong ke dalam loyang ratakan. 6. Goncangkannya dengan pelahan untuk rata kan. Tuangkan adunan koko di tengah-tengah loyang, dan layang ringan adunan koko dengan pisau butter. Saya biasanya melakukan bentuk “S” dengan pisau butter beberapa kali. Jangan layangkan kasar sangat, nanti bercampur aduk dedua adunan dah tak jadi marble nya. 7. Bakar selama 40-45 minit dan sehingga coklat keemasan. Cucuk dengan lidi di tengah-tengah kek tengok masak atau tidak. Kalau dah masak, keluarkannya dari ketuhar dan biarkan sejuk pada rak dawai selama 5 minit lagi. Keluarkan dari loyang dan hidangkan. . Resepi Oleh: Lina Thomas . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 7 1
dapur.fasha. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Resepi Kek Kukus Oreo Cappucino Credit DM ye kak 😊 Bahan-Bahan: 400ml putil telur 125gm gula kaster 2 sudu teh ovalete 1/2 sudu teh garam 200gm tepung gandum 30gm tepung jagung 1/2 sudu teh baking powder 150ml susu cair 2 sudu besar cappucino emulco / coffee emulco / mocca emulco 1/2 sudu teh esen vanila 80gm serbuk oreo 20keping biskut oreo di buang krim Hiasan: 30gm chocolate rice untuk taburan Loyang 9 x 6 x 3 di alas dasarnya atau loyang 8 x 8″ Cara Membuat: 1. Ayak tepung, tepung jagung dan baking powder. Ketepikan. 2. Pukul putih telur, garam dan ovalete hingga berbuih, masukkan gula kaster dan pukul dengan kelajuan tinggi hingga kembang dan pekat. 3. Perlahankan mixer, masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli dengan susu cair dan cappucino emulco. 4. Kaup balikkan adunan hingga sebati. Bahagikan kepada 2 bahagian. Satu bahagian asal dan satu bahagian lagi di campur dengan serbuk oreo. 5. Tuang adunan asal ke dalam loyang dan kukus selama 15minit dalam pengukus yang telah di panaskan terlebih dahulu. 6. Setelah masak, susun biskut oreo hingga penuh dan tuang adunan serbuk oreo ke atasnya. 7. Tabur permukaannya dengan coklat rice hingga rata. 8. Kukus semula selama 25 minit hingga masak. Tips : Lap tutup pengukus apabila mengangkat penutupnya untuk mengelak air dari menitis ke atas kek. . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 20 0
dapurzulin. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Resepi Kek Kukus Oreo Cappucino Credit DM ye kak 😊 Bahan-Bahan: 400ml putil telur 125gm gula kaster 2 sudu teh ovalete 1/2 sudu teh garam 200gm tepung gandum 30gm tepung jagung 1/2 sudu teh baking powder 150ml susu cair 2 sudu besar cappucino emulco / coffee emulco / mocca emulco 1/2 sudu teh esen vanila 80gm serbuk oreo 20keping biskut oreo di buang krim Hiasan: 30gm chocolate rice untuk taburan Loyang 9 x 6 x 3 di alas dasarnya atau loyang 8 x 8″ Cara Membuat: 1. Ayak tepung, tepung jagung dan baking powder. Ketepikan. 2. Pukul putih telur, garam dan ovalete hingga berbuih, masukkan gula kaster dan pukul dengan kelajuan tinggi hingga kembang dan pekat. 3. Perlahankan mixer, masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli dengan susu cair dan cappucino emulco. 4. Kaup balikkan adunan hingga sebati. Bahagikan kepada 2 bahagian. Satu bahagian asal dan satu bahagian lagi di campur dengan serbuk oreo. 5. Tuang adunan asal ke dalam loyang dan kukus selama 15minit dalam pengukus yang telah di panaskan terlebih dahulu. 6. Setelah masak, susun biskut oreo hingga penuh dan tuang adunan serbuk oreo ke atasnya. 7. Tabur permukaannya dengan coklat rice hingga rata. 8. Kukus semula selama 25 minit hingga masak. Tips : Lap tutup pengukus apabila mengangkat penutupnya untuk mengelak air dari menitis ke atas kek. . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 24 0
dapursheila. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Resepi Kek Kukus Oreo Cappucino Credit DM ye kak 😊 Bahan-Bahan: 400ml putil telur 125gm gula kaster 2 sudu teh ovalete 1/2 sudu teh garam 200gm tepung gandum 30gm tepung jagung 1/2 sudu teh baking powder 150ml susu cair 2 sudu besar cappucino emulco / coffee emulco / mocca emulco 1/2 sudu teh esen vanila 80gm serbuk oreo 20keping biskut oreo di buang krim Hiasan: 30gm chocolate rice untuk taburan Loyang 9 x 6 x 3 di alas dasarnya atau loyang 8 x 8″ Cara Membuat: 1. Ayak tepung, tepung jagung dan baking powder. Ketepikan. 2. Pukul putih telur, garam dan ovalete hingga berbuih, masukkan gula kaster dan pukul dengan kelajuan tinggi hingga kembang dan pekat. 3. Perlahankan mixer, masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli dengan susu cair dan cappucino emulco. 4. Kaup balikkan adunan hingga sebati. Bahagikan kepada 2 bahagian. Satu bahagian asal dan satu bahagian lagi di campur dengan serbuk oreo. 5. Tuang adunan asal ke dalam loyang dan kukus selama 15minit dalam pengukus yang telah di panaskan terlebih dahulu. 6. Setelah masak, susun biskut oreo hingga penuh dan tuang adunan serbuk oreo ke atasnya. 7. Tabur permukaannya dengan coklat rice hingga rata. 8. Kukus semula selama 25 minit hingga masak. Tips : Lap tutup pengukus apabila mengangkat penutupnya untuk mengelak air dari menitis ke atas kek. . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 10 0
dapursheila. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Agar agar santan gula melaka tanpa telur,,kalau letak telur lagi cantikkn tp sy xbrp suka yg ada telur..jd buat yg biasa je..kepala santan lebih besar sikit dari badan,,sape suka yg mcm ni terlebih santan? Kalau nk resepi bagitahu yer *1paket serbuk agar2 10 g *200ml santan pekat(santan kara kotak kecil) *800ml air *2ketul gula melaka *sedikit gula putih *sedikit garam *daun pandan 2 helai Cara2: *Masak air,serbuk agar2,gula melaka,garam,gula putih sampai larut *masukkn santan pekat..kacau supaya tidak berketul *masak sampai mendidih agak lama sedikit.kemudian ttup api *masukkan dalam loyang/acuan *sejukkan dlm peti baru potong Siap...selamat mencuba credit : Zuhaidar Mohd Sofi‎ . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 21 0
dapurzulin. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Agar agar santan gula melaka tanpa telur,,kalau letak telur lagi cantikkn tp sy xbrp suka yg ada telur..jd buat yg biasa je..kepala santan lebih besar sikit dari badan,,sape suka yg mcm ni terlebih santan? Kalau nk resepi bagitahu yer *1paket serbuk agar2 10 g *200ml santan pekat(santan kara kotak kecil) *800ml air *2ketul gula melaka *sedikit gula putih *sedikit garam *daun pandan 2 helai Cara2: *Masak air,serbuk agar2,gula melaka,garam,gula putih sampai larut *masukkn santan pekat..kacau supaya tidak berketul *masak sampai mendidih agak lama sedikit.kemudian ttup api *masukkan dalam loyang/acuan *sejukkan dlm peti baru potong Siap...selamat mencuba credit : Zuhaidar Mohd Sofi‎ . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 18 0
dapur.fasha. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Agar agar santan gula melaka tanpa telur,,kalau letak telur lagi cantikkn tp sy xbrp suka yg ada telur..jd buat yg biasa je..kepala santan lebih besar sikit dari badan,,sape suka yg mcm ni terlebih santan? Kalau nk resepi bagitahu yer *1paket serbuk agar2 10 g *200ml santan pekat(santan kara kotak kecil) *800ml air *2ketul gula melaka *sedikit gula putih *sedikit garam *daun pandan 2 helai Cara2: *Masak air,serbuk agar2,gula melaka,garam,gula putih sampai larut *masukkn santan pekat..kacau supaya tidak berketul *masak sampai mendidih agak lama sedikit.kemudian ttup api *masukkan dalam loyang/acuan *sejukkan dlm peti baru potong Siap...selamat mencuba credit : Zuhaidar Mohd Sofi‎ . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 18 0
dapur.fasha. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Resepi Creampuff Comel Bahan-Bahan: (16 biji size comel) 200ml air 1cwn tpg gandum (diayak) 1/4 cwn butter esen vanilla pewarna kuning 2 biji telur gred B Cara Buat: 1. Masukkan 200ml air ke dalam periuk. Kemudian diikuti dengan butter, beberapa titik esen vanilla dan pewarna kuning. Biarkan mendidih beberapa minit dengan api kuat. 2. Setelah itu, tutup api dan masukkan tepung gandum yang telah diayak. Kacau sehingga menjadi doh yang tak melekat di tepi periuk. 3. Sejukkan doh setengah jam. Masukkan telur sebiji-sebiji ke dalam doh dan kacau guna senduk kayu/mixer sehingga menjadi adunan yang likat (Choux pastry). 4. Msukkan adunan ke dalam acuan/nozzle dan pipe kan ke dulang pembakar. Bakar pada suhu 200c selama 25 mnit api bawah. Dan suhu 150c api atas untuk 10 mnit terakhir. 5. Setelah siap boleh masukkan inti kesukaan sperti cream kastard, cream cheese, atau vanilla cream. Inti Kastard Bahan-Bahan: 2 sudu mkn tpg kastard 2 sudu mkn gula 1 1/3 cwn susu segar/susu cair 1 sudu teh esen vanilla 2 sudu teh butter Cara Buat: 1. Masukkan semua bahan hingga pekat menggunakan whisk dengan api kecil. Padamkan api. Masukkan pula esen vanilla dan butter. Kacau sebati dan biarkan sejuk. 2. Masukkan ke dalam piping bag untuk dipaipkan ke dalam creampuff. Selamat mencuba. Resepi Oleh: Syaza Atieyra . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 34 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
dapurzulin. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Resepi Creampuff Comel Bahan-Bahan: (16 biji size comel) 200ml air 1cwn tpg gandum (diayak) 1/4 cwn butter esen vanilla pewarna kuning 2 biji telur gred B Cara Buat: 1. Masukkan 200ml air ke dalam periuk. Kemudian diikuti dengan butter, beberapa titik esen vanilla dan pewarna kuning. Biarkan mendidih beberapa minit dengan api kuat. 2. Setelah itu, tutup api dan masukkan tepung gandum yang telah diayak. Kacau sehingga menjadi doh yang tak melekat di tepi periuk. 3. Sejukkan doh setengah jam. Masukkan telur sebiji-sebiji ke dalam doh dan kacau guna senduk kayu/mixer sehingga menjadi adunan yang likat (Choux pastry). 4. Msukkan adunan ke dalam acuan/nozzle dan pipe kan ke dulang pembakar. Bakar pada suhu 200c selama 25 mnit api bawah. Dan suhu 150c api atas untuk 10 mnit terakhir. 5. Setelah siap boleh masukkan inti kesukaan sperti cream kastard, cream cheese, atau vanilla cream. Inti Kastard Bahan-Bahan: 2 sudu mkn tpg kastard 2 sudu mkn gula 1 1/3 cwn susu segar/susu cair 1 sudu teh esen vanilla 2 sudu teh butter Cara Buat: 1. Masukkan semua bahan hingga pekat menggunakan whisk dengan api kecil. Padamkan api. Masukkan pula esen vanilla dan butter. Kacau sebati dan biarkan sejuk. 2. Masukkan ke dalam piping bag untuk dipaipkan ke dalam creampuff. Selamat mencuba. Resepi Oleh: Syaza Atieyra . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 20 0
dapursheila. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • Resepi Creampuff Comel Bahan-Bahan: (16 biji size comel) 200ml air 1cwn tpg gandum (diayak) 1/4 cwn butter esen vanilla pewarna kuning 2 biji telur gred B Cara Buat: 1. Masukkan 200ml air ke dalam periuk. Kemudian diikuti dengan butter, beberapa titik esen vanilla dan pewarna kuning. Biarkan mendidih beberapa minit dengan api kuat. 2. Setelah itu, tutup api dan masukkan tepung gandum yang telah diayak. Kacau sehingga menjadi doh yang tak melekat di tepi periuk. 3. Sejukkan doh setengah jam. Masukkan telur sebiji-sebiji ke dalam doh dan kacau guna senduk kayu/mixer sehingga menjadi adunan yang likat (Choux pastry). 4. Msukkan adunan ke dalam acuan/nozzle dan pipe kan ke dulang pembakar. Bakar pada suhu 200c selama 25 mnit api bawah. Dan suhu 150c api atas untuk 10 mnit terakhir. 5. Setelah siap boleh masukkan inti kesukaan sperti cream kastard, cream cheese, atau vanilla cream. Inti Kastard Bahan-Bahan: 2 sudu mkn tpg kastard 2 sudu mkn gula 1 1/3 cwn susu segar/susu cair 1 sudu teh esen vanilla 2 sudu teh butter Cara Buat: 1. Masukkan semua bahan hingga pekat menggunakan whisk dengan api kecil. Padamkan api. Masukkan pula esen vanilla dan butter. Kacau sebati dan biarkan sejuk. 2. Masukkan ke dalam piping bag untuk dipaipkan ke dalam creampuff. Selamat mencuba. Resepi Oleh: Syaza Atieyra . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 20 0
dapursheila. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • • Kuih Badak Berendam By. @ nurulhanis127 Badak Berendam Bahan Doh 3 cawan tepung pulut 2 sudu besar tepung gandum 2 cawan air jus pandan (air + 4-5 helai daun pandan..blender..tapiskan) Sedikit pewarna hijau..tak letak pun tak pe..hijau jus pandan pun ok Cara: 1) Tuang air jus pandan sikit2..gaul sebati..uli2..jadikan doh 2) Bulatkan doh (ikut nak besar mana) kesemuanya..kemudian leperkan doh..isi inti kelapa atau inti ikut suka..bulatkan semula 3) Rebus macam kita buat kuih buah melaka/onde-onde..angkat dan jirus sekejap bawah air paip..toskan airnya 4) Tuang dadih dalam bekas yang sesuai..masukkan doh yang direbus tadi..sedia untuk dihidang ☺️ Bahan Inti 1 biji kelapa parut putih 1/2 cawan gula merah 1 ketul gula melaka 1-2 ulas durian (buang biji) 1 1/2 cawan air 3 helai daun pandan Secubit garam 1 sudu besar tepung gandum Cara2: 1) Masak gula merah + gula melaka + air hingga larut..tapiskan 2) Air gula tadi masak bersama kelapa parut putih..isi durian..secubit garam dan daun pandan..gaul serata..agak2 nak kering..letak tepung gandum..gaul sebati Bahan Dadih 5 cawan santan sederhana pekat 8 sudu makan tepung beras 8 sudu tepung gandum 2 helai daun pandan..simpulkan Sedikit gula Sedikit garam Cara2: 1) Sebatikan bahan diatas (saya blender)..masak hingga naik wap..dadih ni kena rasa masin sedikit..sentiasa dikacau2 agar tidak berketul2..kacau sampai sedikit likat..terpulang nak likat lagi..kacau2.. tapi jangan sampai pekat. . . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 43 1
dapurzulin. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • • Kuih Badak Berendam By. @ nurulhanis127 Badak Berendam Bahan Doh 3 cawan tepung pulut 2 sudu besar tepung gandum 2 cawan air jus pandan (air + 4-5 helai daun pandan..blender..tapiskan) Sedikit pewarna hijau..tak letak pun tak pe..hijau jus pandan pun ok Cara: 1) Tuang air jus pandan sikit2..gaul sebati..uli2..jadikan doh 2) Bulatkan doh (ikut nak besar mana) kesemuanya..kemudian leperkan doh..isi inti kelapa atau inti ikut suka..bulatkan semula 3) Rebus macam kita buat kuih buah melaka/onde-onde..angkat dan jirus sekejap bawah air paip..toskan airnya 4) Tuang dadih dalam bekas yang sesuai..masukkan doh yang direbus tadi..sedia untuk dihidang ☺️ Bahan Inti 1 biji kelapa parut putih 1/2 cawan gula merah 1 ketul gula melaka 1-2 ulas durian (buang biji) 1 1/2 cawan air 3 helai daun pandan Secubit garam 1 sudu besar tepung gandum Cara2: 1) Masak gula merah + gula melaka + air hingga larut..tapiskan 2) Air gula tadi masak bersama kelapa parut putih..isi durian..secubit garam dan daun pandan..gaul serata..agak2 nak kering..letak tepung gandum..gaul sebati Bahan Dadih 5 cawan santan sederhana pekat 8 sudu makan tepung beras 8 sudu tepung gandum 2 helai daun pandan..simpulkan Sedikit gula Sedikit garam Cara2: 1) Sebatikan bahan diatas (saya blender)..masak hingga naik wap..dadih ni kena rasa masin sedikit..sentiasa dikacau2 agar tidak berketul2..kacau sampai sedikit likat..terpulang nak likat lagi..kacau2.. tapi jangan sampai pekat. . . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 30 1
dapur.fasha. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
•

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 • • • • • • Kuih Badak Berendam By. @ nurulhanis127 Badak Berendam Bahan Doh 3 cawan tepung pulut 2 sudu besar tepung gandum 2 cawan air jus pandan (air + 4-5 helai daun pandan..blender..tapiskan) Sedikit pewarna hijau..tak letak pun tak pe..hijau jus pandan pun ok Cara: 1) Tuang air jus pandan sikit2..gaul sebati..uli2..jadikan doh 2) Bulatkan doh (ikut nak besar mana) kesemuanya..kemudian leperkan doh..isi inti kelapa atau inti ikut suka..bulatkan semula 3) Rebus macam kita buat kuih buah melaka/onde-onde..angkat dan jirus sekejap bawah air paip..toskan airnya 4) Tuang dadih dalam bekas yang sesuai..masukkan doh yang direbus tadi..sedia untuk dihidang ☺️ Bahan Inti 1 biji kelapa parut putih 1/2 cawan gula merah 1 ketul gula melaka 1-2 ulas durian (buang biji) 1 1/2 cawan air 3 helai daun pandan Secubit garam 1 sudu besar tepung gandum Cara2: 1) Masak gula merah + gula melaka + air hingga larut..tapiskan 2) Air gula tadi masak bersama kelapa parut putih..isi durian..secubit garam dan daun pandan..gaul serata..agak2 nak kering..letak tepung gandum..gaul sebati Bahan Dadih 5 cawan santan sederhana pekat 8 sudu makan tepung beras 8 sudu tepung gandum 2 helai daun pandan..simpulkan Sedikit gula Sedikit garam Cara2: 1) Sebatikan bahan diatas (saya blender)..masak hingga naik wap..dadih ni kena rasa masin sedikit..sentiasa dikacau2 agar tidak berketul2..kacau sampai sedikit likat..terpulang nak likat lagi..kacau2.. tapi jangan sampai pekat. . . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0177720027

Share 20 0
dapursheila. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
*

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 ******* Kek Vanila versi sandwich maker sedappppppppp !!! 😍 Bhn2 1 cwn tepung naik sendiri(saya guna tepung gandum je) 1sk(kfc) baking powder 1/2 cwn gula 2 biji telur 1sk esen vanila 2sb susu pekat 1/2 cwn minyak Cara2 Blend smua bhn2 diatas kecuali tepung& minyak.. Kemudian tuang dlm bekas baru masuk kn tepung n minyak..kaup balik kn saje Sapu kn minyak ckit..panas kn sandwich maker.masuk kn adunan ,bkr selama 3 minit.. Siapppp...dpt 15 biji adunan ni Selamat mencuba♥️ Resepi : mariani said . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Share 8 0
dapurzulin. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
*

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 ******* Kek Vanila versi sandwich maker sedappppppppp !!! 😍 Bhn2 1 cwn tepung naik sendiri(saya guna tepung gandum je) 1sk(kfc) baking powder 1/2 cwn gula 2 biji telur 1sk esen vanila 2sb susu pekat 1/2 cwn minyak Cara2 Blend smua bhn2 diatas kecuali tepung& minyak.. Kemudian tuang dlm bekas baru masuk kn tepung n minyak..kaup balik kn saje Sapu kn minyak ckit..panas kn sandwich maker.masuk kn adunan ,bkr selama 3 minit.. Siapppp...dpt 15 biji adunan ni Selamat mencuba♥️ Resepi : mariani said . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Share 14 0
dapur.fasha. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
*

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 ******* Kek Vanila versi sandwich maker sedappppppppp !!! 😍 Bhn2 1 cwn tepung naik sendiri(saya guna tepung gandum je) 1sk(kfc) baking powder 1/2 cwn gula 2 biji telur 1sk esen vanila 2sb susu pekat 1/2 cwn minyak Cara2 Blend smua bhn2 diatas kecuali tepung& minyak.. Kemudian tuang dlm bekas baru masuk kn tepung n minyak..kaup balik kn saje Sapu kn minyak ckit..panas kn sandwich maker.masuk kn adunan ,bkr selama 3 minit.. Siapppp...dpt 15 biji adunan ni Selamat mencuba♥️ Resepi : mariani said . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Share 20 0

Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amin آمِيّنْ... آمِيّنْ... يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ. ================================ Rasakan menjadi ibu. Rasakan menjadi bagian dr kesempurnaan wanita. Dan rasakan menjadi bagian dari surga Tuhan. Kalau bunda yang lain bisa punya anak, kenapa BUNDA TIDAK? Memang semua adalah kuasa Tuhan, tapi jika bunda tetap berusaha, maka percayalah, pasti Tuhan akan memberikannya. آمِيّنْ... آمِيّنْ... يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ. Yuk bun, konsultasikan hambatan kehamilannya segera, jangan biarkan malaikatnya kecilnya terlalu lama untuk menunggu bunda METODE PROMIL PRAKTIS DAN SEHAT DALAM WAKTU YANG RELATIF SINGKAT TAG TEMEN KALIAN SHARE INFORMASI JIKA ADA YANG MEMBUTUH KAN DAN LIKE COMENT @zaskiasungkar15 @irwansyah_15 @fitrop @dea_ananda @ipesinaga @anggianirini @kenesandari @shandyaulia @ayutingting92 @raffinagita1717 Add konsultasi gratis Dengan solusi terbaik dan berkualitas ➮contact person: WA: 081937881616 Terus follow dan jangan Lupa: 🍁🌺🌹 💥Like 20 foto terakhir 💥like,follow, & repost Follow & like: 🍁🌺🌻 @spesialis_promil_1 @spesialis_promil_1 @spesialis_promil_1 @spesialis_promil_1 The Next Post 🌺🍁🌻 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 ▶▶. "Terimakasih atas like,follow, & comment untuk istagram pribadi saya".

Share 21 1
_resepidapur. Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ .

Picit Like ye kak ❤️🥰
*

Nak Lagi Resepi?Jom Follow @dapur.sabrina_ . Picit Like ye kak ❤️🥰 ******* Kek Vanila versi sandwich maker sedappppppppp !!! 😍 Bhn2 1 cwn tepung naik sendiri(saya guna tepung gandum je) 1sk(kfc) baking powder 1/2 cwn gula 2 biji telur 1sk esen vanila 2sb susu pekat 1/2 cwn minyak Cara2 Blend smua bhn2 diatas kecuali tepung& minyak.. Kemudian tuang dlm bekas baru masuk kn tepung n minyak..kaup balik kn saje Sapu kn minyak ckit..panas kn sandwich maker.masuk kn adunan ,bkr selama 3 minit.. Siapppp...dpt 15 biji adunan ni Selamat mencuba♥️ Resepi : mariani said . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Share 63 0