(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
yani3juli. SAYURAN
9 jenis sayuran rendah karbo yang bisa membantu menurunkan ber

SAYURAN 9 jenis sayuran rendah karbo yang bisa membantu menurunkan berat badan. . 1.Paprika 2. Brokoli 3. Jamur 4. Bayam 5. Kembang kol 6. Alpukat 7. Kacang hijau 8. Mentimun 9. Terong . Ayo tambah kan sayur di piring makan girlzzzz . #kacanghijau

Share 0 0
cookingwithnellych. Sayur Lodeh paling cocok dipasang dengan Orek Tempe.
This is homemade

Sayur Lodeh paling cocok dipasang dengan Orek Tempe. This is homemade lohh, uenakk poll #sayur #lodeh #orek #tempe #indonesian #makanan #sayurlodeh #orektempe #kuah

Share 2 1
dayintapramesthi. Prepare for veggie salad 🤘
#prepare #salad #sayur #saladsayur #veggie

Prepare for veggie salad 🤘 #prepare #salad #sayur #saladsayur #veggiesalad #drienskitchen

Share 4 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
saladbox_bpn. 〰 SELADA 〰
.
.
.

Selada mempunyai kandungan mineral, termasuk iodium,

〰 SELADA 〰 . . . Selada mempunyai kandungan mineral, termasuk iodium, fosfor, besi, tembaga, kobalt, seng, kalsium, mangan, dan potasium, sehingga selada mempunyai khasiat terbaik dalam menjaga keseimbangan tubuh. Kulit luar yang hijau adalah yang paling baik. Dimasak perlahan-lahan selama 15 menit merupakan obat penderita insomnia. Manfaat Selada untuk Kesehatan : 1. Menyehatkan jantung 2. Menjaga kesehatan kulit 3. Meningkatkan sistem kekebalan tubuh 4. Menyehatkan mata 5. Mencegah pengeroposan tulang 6. Baik bagi ibu hamil 7. Membantu Penurunan berat badan 8. Mengatasi insomnia 9. Membuang racun 10. Mengontrol gula darah. ~ ~ ~ ~ ~ #selada #lettuce #vegetable #vegetables #healthy #healthyfood #healthyeating #sayur #healthychoices #salad #vegan #plantbased #food #instagood #instafood #like #follow #balikpapanfood #foodporn #saladsayurbalikpapan #bpnfoodies #foodie #bpnfoodgram #bpnfood #saladbox_bpn #saladbalikpapan #balikpapan #bpn #foodstagram #foodphotography

Share 7 0
sayuranjepara. Kami juga menyediakan bibit bunga telang dan bunga telang yang sudah d

Kami juga menyediakan bibit bunga telang dan bunga telang yang sudah di keringkan untuk di jadikan teh atau campuran minuman segar anda. #telang #bungatelang #sayuranjepara #sayur #jepara #jeparahariini #sayurmayur #jeparaterkini #jeparafood

Share 0 0
myfoodsquad. “SAYUR UNTUK STOK
BERNIAGA SEMINGGU”

hallahhh tak segar dah sayur tu!

“SAYUR UNTUK STOK BERNIAGA SEMINGGU” hallahhh tak segar dah sayur tu! nak masak untuk seminggu, pasti sayur tu akan bertambah rosak. pastikan anda beli sayur yang segar, dan simpan di dalam peti sejuk untuk mengekalkan kesegaran sayur. nak niaga, utamakan bahan mentah yang segar dan tidak rosak. baru kualiti dan makanan tu selamat untuk dimakan. ingat! pilih sayur yang segar 👍🏼 #mfsmaubilang #cauliflower #sayur #segar #labuan #labuanfood #foodsafety

Share 7 0
tajudinsik. #ClosedDeal. #Alhamdulillah. Terima kasih kepada Abang Ali yang telah

#ClosedDeal. #Alhamdulillah. Terima kasih kepada Abang Ali yang telah sudi membeli baja organik ajaib DTJ & membawa team DTJ melawat kebun kacang bendi beliau di Kampung Lahar, Chemara yang baru berusia 2 minggu & berhasrat untuk mengamalkan pembajaan secara organik. #DTJCustomers #DTJMembers #SahabatPenggunaBajaAjaibDTJ #SahabatPenggunaProdukDTJ #DTJ #Baja #Organik #BajaOrganik #MiracleNanoOrganicFertilizer #Towads #TotalOrganicPractise #TOP #Agropreneur #Agriculture #Garden #kebun #vegetables #sayur #flowers #bunga #fruits #buah #organic #JihadEkonomi #JihadPertanian #BerbudiPadaTanah #BersahabatDenganAlam #NatureCompanion

Share 14 0

#nasi geht immer. #tahu ist hipp. Und #sayur ist auch dabei🤗 #food

Share 5 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
resipi_masakan_makanan. Saya rasa nak share hari ini pada anda tips yang sempoi, menarik dan t

Saya rasa nak share hari ini pada anda tips yang sempoi, menarik dan tak renyah untuk diamalkan. Minggu lepas saya join perjumpaan untuk team saya, dan berjumpa dengan sifu saya puan Suzy, Allah banyak betul tips yang diberikan. Ok hari ini saya share pasal hat ni dulu, hari lain insyaAllah saya share tips lain pula ya. Air kunyit..ramai yang selalu tanya saya, air kunyit nak minum macam mana? Air kunyit nak minum banyak mana? Air kunyit boleh minum bila? Maklumlah, orang dulu dulu ada yang amalkan jus kunyitlah, air rebusan kunyitlah untuk kesihatan dalaman khususnya untuk para wanita. Kunyit banyak khasiat, antaranya beri efek awet muda, baik untuk dalaman wanita lepas bersalin, mengawal berat badan, dan macam macam lagilah. Selain menjadi bahan untuk masakan, kunyit juga baik untuk kesihatan. Hari ini saya nak share tips yang saya perolehi ini pada anda, sempoi je tipsnya. Untuk mendapatkan khasiat kunyit sebenar tanpa menjejaskan khasiat kunyit tersebut dari suhu tinggi atau bahan pengawet tambahan, anda boleh membuat air rendaman ibu kunyit. Ambil kunnyit sebesar ibu jari dan racik racikkan kunyit tersebut. Rendamkan kunyit yang diracik tadi bersama secawan air panas, tutupkan cawan dan air tersebut boleh diminum apabila suam. Simple bukan untuk mendapatkan khasiat dari kunyit? Dan harus diingatkan, mengambil bahan berkunyit mengikut keperluan sahaja, untuk yang telah saya kongsikan ini cukuplah untuk 5@6 kali minum dalam sebulan untuk mendapatkan khasiat kunyit tersebut. Jomlah SHARE benda sempoi ni. Kot sat lagi buleh buat terus😉 . Kredit : Fiza Salleh . #restoran #resipi #masakan #makanan #malaysia #kampung #dapur #petua #petuadapur #tipsdapur #sihat #kesihatan #diet #motivasi #kunyit #ulam #herba #sayur #minuman #mingguanwanita.

Share 215 3
ag.niestory. .
.
Urap (kadang dieja urab atau disebut jamak urap-urap) adalah hidan

. . Urap (kadang dieja urab atau disebut jamak urap-urap) adalah hidangan salad berupa sayuran yang dimasak (direbus) yang dicampur kelapa parut yang dibumbui sebagai pemberi citarasa. . Urap lazim ditemukan dalam masakan Indonesia, akan tetapi jika ditelusuri, urap berasal dari khazanah masakan Jawa. . Urap sama sekali tidak mengandung daging, dan dapat dimakan begitu saja sebagai makanan vegetarian atau sebagai sayuran teman nasi sebagai bagian dari hidangan lengkap. . Urap biasanya merupakan syarat atau hidangan penting sebagi sayur pengiring dan pelengkap tumpengJawa. Urap juga lazim disajikan bersama nasi kuning. . . 🖋️Wikipedia.org . #urap #urapsayur #sayur #vegeta #makanannusantara #makananhits #kulineran #kulinerbali #makananindonesia #indonesianfood

Share 8 0

Selamat Malam Cirebon.. Malam malam ke gamel demi sepiring komplit rujak gamel.. Isiannya kerupuk teles, sayur-sayuran. Sayang tahu sama gorengannya kehabisan.. . . . 📍 Rujak Gamel Ang U atau Rujak Jaran. Rute dari perempatan lampu merah plered belok arah trusmi, lurus aja sampe ke makam kramat gamel. . . . . Klik https://www.aboutcirebon.id/ . . #sambelasem

Share 362 49
ika_jaidi7276_hotmummy. PUCUK UBI MASAK LEMAK .
.
.
Bila kite teringin 
Kite masak la
Sesekali

PUCUK UBI MASAK LEMAK . . . Bila kite teringin Kite masak la Sesekali makan memang sedap Sayur ni kami semua layan Budak2 pun suka Lagi2 sibujang suka sesangat Kite suka hirup kuahnya So sedap #pucukubimasaklemak #sayur #dinner #makanmalam #sayamasak #sukamasak #masakanrumah #syukurselalu #alhamdulilah

Share 22 0