(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
masakanrumah84. WARUNG SATE BANG DUDUNG 
KAMPUNG MELAYU JAKARTA
.
Follow @masakanrumah

WARUNG SATE BANG DUDUNG KAMPUNG MELAYU JAKARTA . Follow @masakanrumah84 untuk kuliner terupdate . Warung sate ini memang hanya beratap tenda, tapi jangan remehkan rasa sate dan sop kambingnya. Siap-siap ketagihan sate Bang Dudung sudah berjualan sejak 1963. Kalau melintas Terminal Kampung Melayu saat sore hari, coba lirik warung tenda yang ada dekat terminal ini. Di depannya memang hanya ada spanduk bertuliskan Warung Sate dan Sop Kambing Betawi Bang Dudung, tapi pengunjungnya membludak setiap hari. Sate Bang Dudung : Sate dan Sop Kambing Empuk Legendaris di Kampung Melayu Foto: Devi S. Lestari / detikFood Padahal Bang Dudung hanya jualan dengan gerobak sederhana, tempat makannya juga meja kayu dan kursi plastik biasa. Tiada kesan nyaman, namun tampaknya para pengunjung tak mempermasalahkannya. Menu andalan warung ini jelas sate dan sop kambing. Saat kami datang habis maghrib, warung ini padat, tak ada kursi kosong sehingga kami harus menunggu sampai pengunjung lain selesai makan. Di warungnya ini, dalam sehari bisa menghabiskan hingga 3 ekor kambing. Waktu jualannya sore mulai pukul 16.00-22.00 WIB. Kalau tergoda dengan sate dan sop kambing legendaris ini, pastikan untuk datang lebih awal agar tak kehabisan. Sate dan Sop Bang Dudung Jl. Otista Raya, Bali Mester, Jatinegara Jakarta Timur Dekat Terminal Kampung Melayu Telepon : 081932687904 video credit @20dtk Follow @masakanrumah84 #explorejogja #indonesian #kulinerbandung #kulinerjakarta #asianfood #indonesianfood #enak #cemilan #kulinerjogja #kulinermedan #kulinerindonesia #makananenak #makanenak #jktfoodbang #kulinermalang #kulinersby #jktfoodies #makanmakan #jogjaku #gofood #spicyfood #sedap #kulinerbogor #kulinerbdg #doyanmakan #masakanindonesia

Share 2 0

This Beyond Meat Sausage English Muffin was SOOO GOOOOOD. Smelled and tasted EXACTLY like real meat. So trippy 🤯 but 10000/10 would recommend to vegans and meat eaters alike 😍🤤😋

Share 10 1

Tried this from @dipndip it’s brownies and cream puffs wrapped in crepe, covered with generous amount of chocolate (milk, dark and white) and topped with rice crispies! A must for chocolate lovers!! RM 35

Share 16 3

There’s Chendol. And then there’s Durian Chendol. This Malaysian icy dessert is made of shaved ice topped with green stuff, coconut milk, Gula Melaka (palm sugar), red bean and then some genius decided to add Durian!!! We’re not in PJ but I never really considered TTDI to be part of KL. Taman Tun Dr Ismail is PJ no matter what the post code says. . . . . . . . . . #littlestoriesofmylife #iamatraveler #theprettycities #thisismycommunity #mytinyatlas #guardiantravelsnaps #huffpostgram #momentsofmine #searchwandercollect #bbctravel #igersmalaysia #thehappynow #PetalingJaya #malaysianfood #dessert #streetfood #foodie #eatmunchies #topcitybites #buzzfeast #eater #sedap #localfood #makan #chendol #durian #AsianStreetFood #Foodgasm #Delish #streetleaks

Share 14 2
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
rerama_melantun. °
Mamat ni kalau makan ape ponn, Yani mesti terlior 😆😆..
-
Anyway, a

° Mamat ni kalau makan ape ponn, Yani mesti terlior 😆😆.. - Anyway, ada tak kat sini jenis pemalas nak bangun sahur mcm Yani 😂😂.. Jarang bangun sahur, biasanya awal - awal lagi sediakan air mineral, letak siap - siap tepi bantal. Bila bunyi alarm untuk sahur, angkat kepala, teguk air then terus sambung tido (minum air semata nak dapat pahala sahur je) 😝😝.. Pastu dah siang mula laa usus perut buat tarian singa 💃💃.. - Tapi dengan #MaduSarangQueenB ni, no more tarian singa okaii. Bila sahur, ngap je seketul madu sarang, gosok gigi then sambung tido. Siang karang takkan lapar & still ada #tenaga. Yeayy 😍😍!! - Ada yg sama perangai mcm Yani? Settlekan masalah anda dengan madu sarang sekarang 😜😜.. - Nak try? Instagram : Meh DM or kalau nak senang, tekan je link di bio @rerama_melantun untuk terus WhatsApp Facebook : Click link untuk terus WhatsApp saya www.wasap.my/60139441792 - #Rerama_Melantun #Madu #Honey #MaduSarang #HoneyComb #QueenB #QueenBHoney #Murah #Sedap #Berkhasiat #Sihat #Cantik #Asmr #SarangMaduViral #SarangMaduOriginal

Share 2 0
doorgift.sungaipetani. Siapkan Order CORNFLAKES CHOCOLCATE 💪🏻💪🏻 #kuihraya2019 #kuih #raya

Siapkan Order CORNFLAKES CHOCOLCATE 💪🏻💪🏻 #kuihraya2019 #kuih #raya #chocolate #cornflakes #doorgift #sedap

Share 1 0

[The Joy of Life] . "The Joy of Life", minuman berasaskan sarang burung dan kolagen yang telah diiktiraf HALAL oleh JAKIM... . Ianya terhasil drpd gabungan sarang burung, Marine Fish Collagen, gula batu dan RO Water. No preservative! . Sarang burung mmg terkenal dengan khasiatnya...kerana mengandungi bahan yang boleh memberikan tenaga dan pemulihan sistem dalaman, khasnya melancarkan sistem aliran darah selain daripada merangsang pembesaran sel dalam sistem imunisasi, dan menguatkan imuniti badan dalam melawan penyakit.. . Kalau korang nak tau, dalam setiap botol yg berisipadu 250ml ni ada 2500mg kolagen..Haa! Kalau korang minum selalu, takde alasan la nak kata korang tak cantik! Sally minum sebotol pun dah nampak macam Park Shin Hye versi belon berisi gas helium dah...kahkahkah! Ok, gurau! . Favorite Sally mestilah Longan, So, jangan lupa cuba tau... Korang boleh dapatkan di semua stor 7-Eleven yang berdekatan ataupun farmasi Guardian yang terpilih... . Utk maklumat lanjut boleh check out IG @Ecolite_Malaysia . . . . #EcoliteMY #RayaJOL #IftarJOL

Share 32 7
le_barisha. ..... Alhamdulillah... Hari ini merupakan suasana yang tersangat-sanga

..... Alhamdulillah... Hari ini merupakan suasana yang tersangat-sangat meriah di Mini Bazaar Ramadhan M.A.K Cyberjaya... Dengan kehahidaran tetamu istimewa YB Datok Bandar bersama 39 ahli MPSpg... Selain itu, ada juga tetamu2 istimewa dari Koperasi Malaysia bersama Ketua Pengarah Koperasi Malaysia... Dan terlalu ramai lagi tetamu2 lain... Terima kasih yang tak terhingga kami ucapkan... . . P/s: Kami berasa tersangat seronok kerana semuanya menyukai hidangan yang kami sediakan... Alhamdulillah... . . . . . . . . . . . . . #MADAYAMKAMPUNGPREMIUMKINRARA #madayamkampung #jalanjalancarimakan #restaurant #restoran #sedap #makan #makanmana #jalan2carimakan #nasicampur #nasi #ayamkampunggoreng #malaysianfood #malayfood #masakanmelayu #foodporn #foodlover #villagepeople #ayamkampung #ayamgoreng #RESTORANMADAYAMKAMPUNG #foodhunter #malaysianfood #ayamgoreng #laukkampung #foodlover #foodhunter #viral #kinrara #cyberjaya #makanmakan #masakan #bazaarramadhan #iftar . . . .

Share 6 0

..... Alhamdulillah... Hari ini merupakan suasana yang tersangat-sangat meriah di Mini Bazaar Ramadhan M.A.K Cyberjaya... Dengan kehahidaran tetamu istimewa YB Datok Bandar bersama 39 ahli MPSpg... Selain itu, ada juga tetamu2 istimewa dari Koperasi Malaysia bersama Ketua Pengarah Koperasi Malaysia... Dan terlalu ramai lagi tetamu2 lain... Terima kasih yang tak terhingga kami ucapkan... . . P/s: Kami berasa tersangat seronok kerana semuanya menyukai hidangan yang kami sediakan... Alhamdulillah... . . . . . . . . . . . . . #MADAYAMKAMPUNGPREMIUMKINRARA #madayamkampung #jalanjalancarimakan #restaurant #restoran #sedap #makan #makanmana #jalan2carimakan #nasicampur #nasi #ayamkampunggoreng #malaysianfood #malayfood #masakanmelayu #foodporn #foodlover #villagepeople #ayamkampung #ayamgoreng #RESTORANMADAYAMKAMPUNG #foodhunter #malaysianfood #ayamgoreng #laukkampung #foodlover #foodhunter #viral #kinrara #cyberjaya #makanmakan #masakan #bazaarramadhan #iftar . . . .

Share 5 0

..... Alhamdulillah... Hari ini merupakan suasana yang tersangat-sangat meriah di Mini Bazaar Ramadhan M.A.K Cyberjaya... Dengan kehahidaran tetamu istimewa YB Datok Bandar bersama 39 ahli MPSpg... Selain itu, ada juga tetamu2 istimewa dari Koperasi Malaysia bersama Ketua Pengarah Koperasi Malaysia... Dan terlalu ramai lagi tetamu2 lain... Terima kasih yang tak terhingga kami ucapkan... . . P/s: Kami berasa tersangat seronok kerana semuanya menyukai hidangan yang kami sediakan... Alhamdulillah... . . . . . . . . . . . . . #MADAYAMKAMPUNGPREMIUMKINRARA #madayamkampung #jalanjalancarimakan #restaurant #restoran #sedap #makan #makanmana #jalan2carimakan #nasicampur #nasi #ayamkampunggoreng #malaysianfood #malayfood #masakanmelayu #foodporn #foodlover #villagepeople #ayamkampung #ayamgoreng #RESTORANMADAYAMKAMPUNG #foodhunter #malaysianfood #ayamgoreng #laukkampung #foodlover #foodhunter #viral #kinrara #cyberjaya #makanmakan #masakan #bazaarramadhan #iftar . . . .

Share 5 1

..... Alhamdulillah... Hari ini merupakan suasana yang tersangat-sangat meriah di Mini Bazaar Ramadhan M.A.K Cyberjaya... Dengan kehahidaran tetamu istimewa YB Datok Bandar bersama 39 ahli MPSpg... Selain itu, ada juga tetamu2 istimewa dari Koperasi Malaysia bersama Ketua Pengarah Koperasi Malaysia... Dan terlalu ramai lagi tetamu2 lain... Terima kasih yang tak terhingga kami ucapkan... . . P/s: Kami berasa tersangat seronok kerana semuanya menyukai hidangan yang kami sediakan... Alhamdulillah... . . . . . . . . . . . . . #MADAYAMKAMPUNGPREMIUMKINRARA #madayamkampung #jalanjalancarimakan #restaurant #restoran #sedap #makan #makanmana #jalan2carimakan #nasicampur #nasi #ayamkampunggoreng #malaysianfood #malayfood #masakanmelayu #foodporn #foodlover #villagepeople #ayamkampung #ayamgoreng #RESTORANMADAYAMKAMPUNG #foodhunter #malaysianfood #ayamgoreng #laukkampung #foodlover #foodhunter #viral #kinrara #cyberjaya #makanmakan #masakan #bazaarramadhan #iftar . . . .

Share 4 0

..... Alhamdulillah... Hari ini merupakan suasana yang tersangat-sangat meriah di Mini Bazaar Ramadhan M.A.K Cyberjaya... Dengan kehahidaran tetamu istimewa YB Datok Bandar bersama 39 ahli MPSpg... Selain itu, ada juga tetamu2 istimewa dari Koperasi Malaysia bersama Ketua Pengarah Koperasi Malaysia... Dan terlalu ramai lagi tetamu2 lain... Terima kasih yang tak terhingga kami ucapkan... . . P/s: Kami berasa tersangat seronok kerana semuanya menyukai hidangan yang kami sediakan... Alhamdulillah... . . . . . . . . . . . . . #MADAYAMKAMPUNGPREMIUMKINRARA #madayamkampung #jalanjalancarimakan #restaurant #restoran #sedap #makan #makanmana #jalan2carimakan #nasicampur #nasi #ayamkampunggoreng #malaysianfood #malayfood #masakanmelayu #foodporn #foodlover #villagepeople #ayamkampung #ayamgoreng #RESTORANMADAYAMKAMPUNG #foodhunter #malaysianfood #ayamgoreng #laukkampung #foodlover #foodhunter #viral #kinrara #cyberjaya #makanmakan #masakan #bazaarramadhan #iftar . . . .

Share 7 1

..... Alhamdulillah... Hari ini merupakan suasana yang tersangat-sangat meriah di Mini Bazaar Ramadhan M.A.K Cyberjaya... Dengan kehahidaran tetamu istimewa YB Datok Bandar bersama 39 ahli MPSpg... Selain itu, ada juga tetamu2 istimewa dari Koperasi Malaysia bersama Ketua Pengarah Koperasi Malaysia... Dan terlalu ramai lagi tetamu2 lain... Terima kasih yang tak terhingga kami ucapkan... . . P/s: Kami berasa tersangat seronok kerana semuanya menyukai hidangan yang kami sediakan... Alhamdulillah... . . . . . . . . . . . . . #MADAYAMKAMPUNGPREMIUMKINRARA #madayamkampung #jalanjalancarimakan #restaurant #restoran #sedap #makan #makanmana #jalan2carimakan #nasicampur #nasi #ayamkampunggoreng #malaysianfood #malayfood #masakanmelayu #foodporn #foodlover #villagepeople #ayamkampung #ayamgoreng #RESTORANMADAYAMKAMPUNG #foodhunter #malaysianfood #ayamgoreng #laukkampung #foodlover #foodhunter #viral #kinrara #cyberjaya #makanmakan #masakan #bazaarramadhan #iftar . . . .

Share 6 0
emma_bakery_agentnaimah. Esok - esok last order dah cookies2 raya by Emma Bakery‼️‼️ ESOK‼️ ESO

Esok - esok last order dah cookies2 raya by Emma Bakery‼️‼️ ESOK‼️ ESOK‼️ TUTUP ORDER DH‼️ 25/5/2019 (SABTU) Siapa yang belum order tu, lekas2 ler whatssap ya😊 MIN 3 BOX😊 WITH DELIVERY CHARGE😊 Wassap je pada link di bio📲 Atau Save no ni , untuk order = 0176760411 #kuihraya #hariraya #eidmubarak #biskutraya #tartnenas #tartmawar #tart #semperit #royalcadburycookies #biskutdahlia #dahlia #cookies #hariraya #teamrayakl #sedap #lazat #sayajual #desserts #kl #selangor #macaroons #foodphotography #foodie #foodlover #foodstagram #foodies #emmadeliciousbakery #agentemmadeliciousbakery #viralmalaysia #malaysia

Share 10 0
pijatmalang_safaraz. . Promo Ramadhan, stock terbatas gaess... Open kredit juga gaess...
Bu

. Promo Ramadhan, stock terbatas gaess... Open kredit juga gaess... Buruan wa 08990359590 Harga normal Rp 1.750.000 Promo ramadan only 1.480.000 free 2box penurun lemak darah. Wowww.... Keren dan sehat, siapa yg mau? KK Liforce bermanfaat untuk: 1) Menangkal bahaya radiasi (anda yg ga bisa lepas dari gadget/hp, komputer atau barang elektronik lainnya) 2) Mengatasi migrain 3) Mengatasi vertigo 4) Mengatasi sering pusing 5) Mengatasi masalah jantung 6) Membantu masalah kesemutan 7) Mengatasi Masalah tidur (imsomnia) 8) Mengatasi tubuh mudah lelah 9) Meredam Stress 11) Melancarkan peredaran darah Stok terbatas, siapa cepat dia dapat. . contact us WA: 08990359590 klik👉 bit.ly/amraanshop #selfie #kkliforce #promokkliforce #yummy #abg #lfl #like #like4like #hijabers #pijatmalang_safaraz #elizabetholsen #sedap #tap2x #follow #fff #cantikalami #jakarta #ring #EnergiSkalarMurni #beautiful #kkliforce #kalungkesehatan #april #chandraputranegara #chandraputranegarastudent #salamhebatluarbiasa #hebatluarbiasa #kesehatan

Share 4 1
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
royalhadramawt. ‏UMISA APPRECIATION and Gala Dinner

Whatsapp: https://t.co/Kf1AqEjjdf

‏UMISA APPRECIATION and Gala Dinner Whatsapp: https://t.co/Kf1AqEjjdf‎ Menu: https://t.co/USGxIOIiDA‎ #ماليزيا #كوالالمبور #سياحة #مطعم_عربي #مندي #كبسة #سيلانجور #طعام #malaysia #nasiarab #nasi_mandy #sedap #food #mandi #kabsah #restoran #arab #makanan

Share 6 0
resepimudahmy. Nak lagi resepi? Follow @resepimudahmy
.
BISKUT ARAB..BISKUT TANPA DIB

Nak lagi resepi? Follow @resepimudahmy . BISKUT ARAB..BISKUT TANPA DIBAKAR.... 1 kg tepung gandum..... 1 bungkus....gula kaster...ambik yg 1bungkus tu(dh tersedia)500g 1 tin minyak sapi saiz sederhana...400g susu tepung ..everyday saiz kecil dah ler cara2 goreng tepung sampai kekuningan....masa tepung masih panas2...masukkan gula dan minyak sapi ...gaul guna senduk deh ...panas2 masa tepung tu diangakt gaul terus....gaul sampai bole jadi doh...bulatan kecil mcm dlm foto tu......dh tu guling2kan bersama susu tepung...... p/s....biskut ni kena simpn tempat tersorok sikit sblom raya...nnti bkn nama kuih raya la....biskut ni kegemaran ank2 buah sya....klw blik kmpung depa serbu biskut ni dlu..... kredit: eira naziera . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_ala_kampung . #instaselfie #sedap #bazar #ibu #iftar #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #ramadan #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #instagood #puasa #adabi #cuisine #instaseleb #mahn #ramadhan #breakfast #kuihraya #berbuka #sayangketatsendatpadat #resepi_ala_kampung . Jangan lupa follow @resepimudahmy

Share 35 1
resepi_ala_kampung. Nak lagi resepi? Follow @resepimudahmy
.
BISKUT ARAB..BISKUT TANPA DIB

Nak lagi resepi? Follow @resepimudahmy . BISKUT ARAB..BISKUT TANPA DIBAKAR.... 1 kg tepung gandum..... 1 bungkus....gula kaster...ambik yg 1bungkus tu(dh tersedia)500g 1 tin minyak sapi saiz sederhana...400g susu tepung ..everyday saiz kecil dah ler cara2 goreng tepung sampai kekuningan....masa tepung masih panas2...masukkan gula dan minyak sapi ...gaul guna senduk deh ...panas2 masa tepung tu diangakt gaul terus....gaul sampai bole jadi doh...bulatan kecil mcm dlm foto tu......dh tu guling2kan bersama susu tepung...... p/s....biskut ni kena simpn tempat tersorok sikit sblom raya...nnti bkn nama kuih raya la....biskut ni kegemaran ank2 buah sya....klw blik kmpung depa serbu biskut ni dlu..... kredit: eira naziera . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM @resepi_ala_kampung . #instaselfie #sedap #bazar #ibu #iftar #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #ramadan #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #instagood #puasa #adabi #cuisine #instaseleb #mahn #ramadhan #breakfast #kuihraya #berbuka #sayangketatsendatpadat #resepi_ala_kampung . Jangan lupa follow @resepimudahmy

Share 198 7
cakes.zs. Очень лёгкое в приготовлении мороженое 🍦😋

Очень лёгкое в приготовлении мороженое 🍦😋

Share 14 1
sharifahanissuryani. TRUFITZ BY FAZURA . 
GET FIT IN 7 DAYS! - 
7 sachets TruFitz ialah str

TRUFITZ BY FAZURA . GET FIT IN 7 DAYS! - 7 sachets TruFitz ialah strawberry slimming juice ON THE GO yang amat mudah di ambil berfungsi mendapatkan berat badan yang ideal dan kesan hebat boleh dilihat dalam masa 7 hari. Cabaran 7 hari diberi kepada pengguna kerana kami yakin, anda dapat menurunkan berat badan dengan mengamalkan TruFitz dengan cara pengambilan yang betul . 5 Bahan Utama TruFitz : GREEN COFFEE: Meningkatkan metabolisme tubuh untuk membakar lemak dengan lebih cepat. L-CARNITINE: Melancarkan peredaran darah dan bagus untuk kesihatan jantung. RASPBERRY KETONE: Meningkatkan penghasilan hormon adinopectin yang membantu membakar lemak dengan lebih cepat. BEET ROOT: Melancarkan sistem pencernaan. HOODIA: Membantu untuk mengawal selera makan. 🔥Kesan Positif TruFitz : ✔ Membakar lemak degil 3x ganda lebih cepat ✔ Membantu menurunkan berat badan ✔ Mengawal selera makan ✔ Melawaskan sistem pencernaan ✔ Meningkatkan kadar metabolisme. Cara Pengambilan : Ambil 1 sachet TruFitz (35 ml) sekali sehari sebelum makan, boleh diambil pagi atau petang sebelum exercise 0126598707 #trufitz #juskurus #sedap #trufitzbyfazura #sayajualonline #belibelahonline #raya #bazaar #bazaronline #student #beratbadanberlebihan #lancarperedarandarah #fatburner #fattofit #jualbeli #meningkatmetabolisma #trustedonlineseller #bakarlemak #kawalseleramakan #norfazura #fazurabeauty #izaraaishah #jannanick #missmimilana #trustedsellermalaysia #viralmalaysia #igviralmalaysia #instaviral #sayajual

Share 9 0
thecookingdoctor. A few moons ago before Ramadhan, we baked a huge batch of chocolate tr

A few moons ago before Ramadhan, we baked a huge batch of chocolate truffle cuppies and totally forgot to share them here. This is my go-to chocolate cake or cupcakes ( recipe in BakeitSweet of coz), and has now become a favourite amongst my daughter’s friends. I have added few Oreos as topping. By the way I also have a special Oreo vanilla cupcake in the book too! . If you are looking for inspiration on your Raya table or school potluck do bake this cuppie, I assure you that it will become your family favourite too. That chocolate buttercream recipe is a breeze to make and so so delicious if I may say so myself 🥰

Share 22 1

懂自己的人不用多,只要最后是那个自己在乎的就好了。 谢谢你老婆,生日快乐🎂 #老婆今晚很美 #这个晚餐太棒太好吃了 #感谢感恩 #googlourful #happybirthday #finedine #wife #couple #thankyou #kiss #lover #family #smile #niceexperience #sedap #dinner #tgif #red #love #wish #penang #restaurant

Share 59 5

Adakah anda antara mereka yang selalu terbangun lewat untuk sahur? Nantikan nasihat Cik Tan untuk anda hari Ahad ini!

Share 14 3

#iftarTadiThe Asam Pedas was super sedap 😍😍. Best sgt #sedap. #asampedaa #asampedasikanparang #adampedasjenahak

Share 5 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});